Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı: “Threads, sansür uygulamaya başladı bile!”

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Meta’nın yazılı paylaşım temelli platformu Threads hakkında bilgi...

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Meta'nın yazılı paylaşım temelli platformu Threads hakkında bilgi talep etti. Whatsapp, Facebook ve Instagram'ı elinde bulunduran ve Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta, Elon Musk'ın sahip olduğu Twitter'a rakip olmak için bu yazılı paylaşım temelli platformu piyasaya sürmüştü.

Jordan, talebini bir mektupla Meta'nın sahibi ve CEO'su Zuckerberg'e iletti. Jordan, Threads'in içerik denetleme uygulamaları ile ilgili belgeleri komiteye göndermesini talep etti. Mektuba göre talebin nedeni ise, yürütme organının ifade özgürlüğüne karşı sansür ve baskı uygulayıp uygulamadığını denetlemek. Endişelerin nedeni ise federal hükümetlerin, sosyal medya gibi kullanışlı sektörler üzerinden kullanıcıların paylaşımını denetlediği veya denetlettiğine yönelik kanıtlar bulunması. Kanıtlara göre federal hükümetler, kullanıcıların paylaşımlarını denetlemek için şirketlerle işbirliği yapabiliyor.

Zuckerberg'e gönderilen mektuba göre 4 Temmuz 2023 tarihinde bir federal mahkeme, hükümetin sosyal medya platformlarını elinde bulunduran şirketlerle gizli anlaşma yapmasının ve bu yöntemlerle sansür uygulamasının, anayasal hakları ihlal ettiğine işaret etti ve Meta'nın benzer roller oynadığını vurguladı.

Jordan, Threads'ın rakibi olarak ortaya çıktığı ve Elon Musk'ın sahip olduğu Twitter'ın, Joe Biden hükümetinin baskısı altında kaldığını vurguladı, ve Threads'ın henüz birkaç hafta önce ortaya çıkmış olmasına rağmen sansür uygulamaya başladığına dair raporlar olduğunu söyledi.

Jordan, Meta'dan, bu hususta ilgili tüm belgeleri 31 Temmuz'a kadar Komiteye vermesini talep etti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme