TEMİZ TOPLUM İÇİN!

Temizlik imandandır, sözünü işitmeyenimiz kalmamıştır lakin duymak ile bilmek ayrı uygulamak ise epey farklıdır. Ümit Kar...

Temizlik imandandır, sözünü işitmeyenimiz kalmamıştır; lakin duymak ile bilmek ayrı; uygulamak ise epey farklıdır.

Ümit Kar ile tanıştığımda kendimi bir temizlik projesinde buldum. Neydi bu proje diyorsanız Yaşar Üniversitesi'nin öğrencilerinden olan Ümit Bey gelecek sene avukat olacak bir genç beyefendi olup; temiz çevre için kolları sıvamış durumda…

Nasıl mı diyorsanız; eh anlatayım.

Alanya'nın Mahmutlar kasabasındayım. Günlerden Pazar öğleden sonrası; hava mis mi mis… Biraz deniz kenarında yürüyüş yapayım diyorum. Sahil boyunca yürürken birkaç çocuğun ellerindeki torbalara çöpleri topladıklarını görüp; iyi saatte olsunlara karışıp karışmadığımı düşünüyorum. Gözlerimi ovalayıp tekrar tekrar bakıyorum. Aaaaa hakikaten de çöpler toplanıyor. Sanki çöp değil de altın madeni bulmuş gibi harıl harıl çalışılıp toplanıyor.

Çocukların yanına yaklaşıp soruyorum; affedersiniz gençler bu çöp toplama olayını sorabilir miyim diyorum. Bu topladıklarınızı acaba satacak mısınız yoksa başka bir yerde mi kullanacaksınız diye soruya soru ekliyorum.

Gençlerden biri abla ileride amcamıza sorabilirsiniz diyor. Amcamız dediği Ümit Kar; müstakbel avukat beyefendi.

Sorumu kendisine yöneltiyorum. İzmir Ktip Çelebi Üniversitesi kapsamında aldığı ders bünyesinde toplumsal proje olarak Alanya'nın Mahmutlar Sahilini boydan boya temizlemek gibi bir çalışmayı proje ödevi olarak almış.

Böylesi bir çalışmayı önemsiyor ve destekliyorum. Bu yazıyı yazmamın nedenlerinden biri de bu destek ile ilgilidir.

Ümit Kar ve o gün kendisine yardımcı olan başta yeğenleri ve kendisine yardımcı olan herkesi canı gönülden takdir ediyorum.

Buraya kadar her şey güzel; fakat serde gazetecilik de olduğu için sorgulamadan edemiyorum. Böylesi bir proje eğer ödev olmasaydı hiç uygulanmaz mıydı?

Ya da şöyle sorumu açayım efendim; gönüllü olarak sevabına bu tür toplumsal hizmetleri örgütleyemez miyiz?

Şimdi sevgili okur yerinde zıplayıp olmaz olur mu yazarım var, dediğinizi duyar gibiyim.

Elbette vardır. Mesela yıllar önce Yeniyüksektepe Felsefe Derneği'nde iken bu tür gönüllü çalışmaların yapıldığını duymuştum. Kim bilir, halen dernek ya da vakıf bünyesinde bu tür hizmetler, hiçbir karşılık beklenilmeden yapılıyor olabilir.

Sonuç olarak, temiz toplum beklentimiz için bizler neler yapıyoruz, ya da böylesi fedakrlıklara katkı verebiliyor muyuz; ne dersiniz?

Sevgiyle…

Bakmadan Geçme