'Tek yönlü biletle pazartesi bu kentten gidecekler'

14 Mayıs seçimlerine günler kala siyaset meydanı yine kızıştı. Milletvekili adayları sahada durmaksızın çalışırken, provokasyonların da...

14 Mayıs seçimlerine günler kala siyaset meydanı yine kızıştı. Milletvekili adayları sahada durmaksızın çalışırken, provokasyonların da ardı arkası kesilmiyor. 

AK Parti İzmir Milletvekili Savcı Sayan'ın beraberinde olduğu bir grup, geçtiğimiz günlerde Buca Çamlıkule'de bir kıraathanede oturan vatandaşlarla arbede yaşadı. Çıkan arbedenin ardından 5 kişi gözaltına alındı, bazı vatandaşlar hafif yaralandı. 

'TAHRİK EDEBİLME YETENEĞİNE SAHİP SAVCI SAYAN' 

Arbede esnasında kıraathanede bulunan Atakan Çiçek, 'Burada  kıraathane saldırı yaşandı. Burayı seçim ofisi sandılar. Konvoyla  geçerken karşılıklı bir sürtüşme yaşandı. Konvoyun içinde Savcı  Sayan'da vardı. İnsanlarla polemiğe giren kendisiydi. Polisler  müdahale etti ancak önce bizim taşkınlık yaptığımızı düşünerek bize  yöneldiler. Otobüsten inen insanlar dışarıda olan masalardan birine  saldırdılar. Polisler kavgayı durdurmak için havaya ateş açtılar. Ancak  polisler müdahalede biraz geç kaldı. Konvoy aracı durmasaydı bu  kavga olmayacaktı. Dışarıda bulunan sandalyelerle saldırdılar. Bazı  arkadaşlarımız hafif yaralandı. Darp raporu almayan arkadaşlarımız da var. Savcı Sayan'a bu bölgenin insanları pek sevecen yaklaşmıyor. İnsanları tahrik edebilme ve bu durumları toplumsal bir olaya çevirme  potansiyelinden ötürü insanlar Savcı Sayan'ı mecliste görmek  istemiyor. İnsanları bu tutumlarından dolayı saldırmak ve şiddete  başvurmak çözüm değildir' diye konuştu.

Evine gittiği esnada kendini kavga içerisinde bulduğunu söyleyen R.D,  'Ben evime doğru giderken bir grubun kahveye saldırdığını gördüm.  Burada arkadaşlarım olduğu için' yapmayın' demeye kalmadan  kendimi kavganın içinde buldum. O esnada kafama darbe aldım. Emniyet güçlerine bildirmedim, bildirsem de bir şey değişmeyecekti  çünkü emniyet onlardan yana. Kavga esnasında kahve önünde duran  çöp kovasını kafama attılar' diye ekledi. 

Gençer Atıcı

'BİZİ KIŞKIRTTILAR' 

Kavgada hafif yaralanan Gençer Atıcı ise yaptığı açıklamada, 'Seçim  otobüsü geliyordu, bize el salladılar. Biz de gelmelerini istemediğimizi  belirtmek için el hareketlerimizle, 'gelmeyin' işaretleri yaptık.  Otobüsün içinden korumaları bize küfür ederek geldiler. Onlar bizi  tahrik edici şeyler söylediler biz sükunetimizi korumaya çalıştık.  Sandalye attıkları sırada elime geldi. Elim şu an sarılı. Polis bizi gözaltına aldı. 4-5 saat gözaltında kaldık. Amaçları bizi kışkırtıp kendilerini haklı çıkartmaktı' sözlerini söyledi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Savcı Sayan

 AK Parti İzmir Vekil adayı Savcı Sayan'a çağrıda bulunan CHP İzmir  Milletvekili adayı Ednan Arslan, 'Çok üzücü bir olay. Ben kavga sonrası oraya gittim, arkadaşlarla görüştüm. Orası bir seçim bürosu değil bir kıraathane. Oradaki insanlar genel başkanımıza büyük bir sevgi gösteriyorlar ve pankartını asmışlar. AK Parti'nin vekil adayının otobüsü oradan geçerken bir elektriklenme olmuş ve sonrasında bir tartışma yaşanmış. Bunlar İzmir'e yakışmayan şeyler. Biz geçmişte de seçimler yaptık ama İzmir'de bu denli bir şey hiç yaşanmamıştı. Bu durum zamanında siyasetçilerin maksadını aşan bir takım söylemlerin tabana yansımasıdır. Genel başkanımız uzun zamandır bir sağduyu çağrısı yapıyor, 'Seçimi kazanacağız ama sakın bir kutlamayla rakip partilerin seçmenlerini üzecek davranışlardan kaçınmamızı istiyorlar. Üzücü bir olay, ben bu olayın son olmasını diliyorum. İl başkanlarımız bir araya gelerek bir sağduyu çağrısı yaptılar. İzmir barış, kardeşlik, demokrasi kentidir. Seçimler biter, biz burada yaşamaya devam edeceğiz. Bu kentte yaşamayan, bu kente gelip aday olanlar bu kenti daha fazla karıştırmasın. Onlar tek yönlü biletle pazartesi bu kentten gidecekler. Biz İzmirli kardeşlerimizle yaşamaya devam edeceğiz. Tüm İzmirlilere çağrı yapıyorum, bu bir demokrasi yarışıdır, kararı millet verecek, çıkan sonuca herkes saygı duyacak. İzmir'in demokrasi kültürü zaten bunun çok ötesinde. Tüm Türkiye'nin de bu sağduyuya uygun hareket edeceğini değişimin de tüm Türkiye'ye iyi geleceğini söylüyorum' cümlelerini belirtti. (M.T.) 

CHP İzmir  Milletvekili adayı Ednan Arslan

Bakmadan Geçme