Tek imza ile 52 Emniyet Müdürü değişti

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilmesi sonrası beklenen emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazede’de yayımlandı. 24...

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine son verilmesi sonrası beklenen emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazede'de yayımlandı. 24 emniyet müdürü görevden alınırken, yer değişiklikleriyle de birlikte toplam 52 ilin emniyet müdürlüklerinde değişikliğe gidildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla çıkan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 52 ilin emniyet müdürü değişti. Seçim sonrası Süleyman Soylu'nun Kabine dışında kalması ve İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmeisnin ardından yapılan büyük 'operasyon' ile Soylu döneminde göreve getirilen 24 ilin emniyet müdürü görevden alındı.

Edinilen bilgilerim göre, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Urfa ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 24 ilin emniyet müdürleri 'kızak görev' olarak adlandırılan 'Emniyet Genel Müdürlüğü emrine' alınarak merkeze çekildi. Kararname ile Soylu döneminde göreve getirilen Emniyet Genel Müdür yardımcıları da değiştirildi.

SOYLU'YA YAKIN İSİMLER GÖREVDEN ALINDI

Soylu'nun en yakınındaki isimler olarak bilinen iki kritik isim görevden alınarak 'kızak göreve' getirildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine çekilen isimler arasında yer aldı. Ayrıca, İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu da bu kritik görevinden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme