Tehlikeli geçidi kullanmak istemeyen üreticiler, yolu kapatarak tepki gösterdi
Denizli'nin Pamukkale ilçesine ilişkin Kocadere Mahallesiden güzeşte otoyol güzergahında emekleri devam eden yukarı geçitteki eğimin faziletli...
Denizli'nin Pamukkale ilçesine ilişkin Kocadere Mahallesiden güzeşte otoyol güzergahında emekleri devam eden yukarı geçitteki eğimin faziletli olması, semt halkı düşüncesince korku oluşturduğunu tamlayan üreticiler, traktörleriyle yol kapatarak hale tepki gösterdi.
Temeli Kasım 2020'de atılmış ve 140 kilometre anne gövde, 23 kilometre bağlanak yolu iktisap etmek gibi toplanmış 163 kilometre boyunda olacak plan çerçevesinde 94 köprü, 19 viyadük, 79 altgeçit ve 573 delik nesir ediliyor. Aydın- Denizli Otoyolundaki icraat sürerken, Pamukkale ilçesine ilişkin Kocadere Mahallesi ile ekincilik bölgesinin bağlantısının sağlanması düşüncesince yukarı boğaz emek vermesi yapıldı. Üstlenici yetkililer çeşidinden çalışmalarında sona yaklaşılan yukarı geçidin yamukluk kendisine faziletli olması bölgedeki güzergahı kullanan üreticilerin dikkatini çekti. Üreticilerin ikazlarına karşın eğimin derece derece artırılması ise mahallenin tepkisine sebep oldu. Traktörleriyle yukarı geçidin üstüne çıkan üreticiler, yolun eğiminin faziletli olması dolayısıyla vasıtaların çıkamadığı ve yukarı boğaz adına madun boğaz yapılması icap ettiğini dile getirdi. Karayollarının belirlediği kurallara mucibince eğimin yüzdelik 8'de bulunması gerekirken, yüzdelik 25'lik ortak eğimin olduğuna nazarıitibar çekti. Bölge sakinleri, yurt ve yurt şartlarına mucibince yukarı geçidin dirilik ve mülk kayıplarına yol açacağını, biran ilk eğimin azaltılması yahut madun boğaz yapılmasını arzu ediyor.
'Araçlarımız buradan çıkması aşırı cins değil'
Bölge halkının talebine kulak verilmediğini ve yaşanmış olan soruna hal olmadığı takdirde hl şişman hastalıkların ortaya çıkabileceğini kail Hüseyin Özel, 'Buraya madun boğaz yapılması hl uygundur lakin erinç yan kağıt üstünde akıntı etmiş bulunduğu düşüncesince yukarı boğaz yapmış. Karayollarına mucibince de faziletli ortak yamukluk mevcuttur. Araçlarımız buradan çıkması aşırı cins değil. Bu boğaz korku bildirme ediyor. Alt boğaz yapılmasını arzu ediyoruz' niteleyerek konuştu.
'Buraya kar ve rahmet yağacak, tığ buradan naaş mi toplayalım'
Üst geçidin yamukluk oranının düşürülmesini talip Kocadere Mahallesi Muhtarı Abdi Cebe, 'Burayı fail ilgilendiren yetkilerimiz, yukarı geçitte ki yüksekliği vesait ile ezip eğimi azaltsın. Buraya kar ve rahmet yağacak, tığ buradan naaş mi toplayalım. Vatandaşlara bedeller ödenmediği düşüncesince yurttaş dur diyor lakin erinç yan durmuyor. 29 Ekim'de bu yolun açılışı olacak. B u yuzden hızlıca gerçekleştirmek düşüncesince çabuk ediyorlar. Eğim yüze 14 diyorlar lakin karayoluna mucibince en ortak tomar yüzdelik 7-8 olabilir. Bize mucibince yamukluk yüzdelik 25 duruyor' dedi.
'Bu vasıtaların bütünü köydeki kantara gitmesi gerekiyor'
Yaşanan durumun bölgedeki üretimi de menfi yönde etkileyeceğini özetleyen Bayram Işık, 'Bölgede ürettiğimiz buğday, ayva, eriği, narı hem ortak kamyon bununla beraber ortak traktör yukarı geçitten çıkartamaz. Bizim kantarımız ise köyün içinde arazi alıyor. Bu vasıtaların bütünü köydeki kantara gitmesi gerekiyor. Bu yukarı geçidi kullandığı taktirde geçemeyecek ve korku oluşturacak. Biz sakıncalı ortak gidişat bulunduğu düşüncesince yukarı geçide karşıyız. Yüzde birçok yamukluk olacaksa prosedüre mucibince yapılmasını arzu ediyoruz' ifadelerini kullandı.
'Bu vasıtaların bütünü köydeki kantara gitmesi gerekiyor'
Araçlarıyla ürünlerini mahallelilerine taşımalarının yukarı geçitteki yamukluk dolayısıyla aşırı güç ortak gidişat olduğuna nazarıitibar çekici Mahmut Güngör ise 'Traktörlerle bu yukarı geçide çıkamıyorum ve ürünlerimi taşıyamıyorum. Bu alanda madun geçide hl makul görünüyor. Yarın buradan ortak insanoğlu uçtuğunda kimesne bunun vebalini veremez. Buradan mahmul değil gereksiz vesait ile çıkamıyoruz. Bize muvakkat kendisine yaptıklarını ve düzelteceklerini söylediler lakin yapmadılar' biçiminde konuştu.
Kaynak: IHA