TCSG Umut Gemisi, İzmir Körfezi’nde Arama Kurtarma Eğitimi Gerçekleştirdi

TCSG Umut Gemisi, İzmir Körfezi’nde gerçekleştirdiği arama kurtarma eğitimi ile dikkat çekti. 30 Ağustos Zafer Bayramı...

TCSG Umut Gemisi, İzmir Körfezi'nde gerçekleştirdiği arama kurtarma eğitimi ile dikkat çekti. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Alsancak Limanı'na demirleyen gemi, gazi, şehit ailesi üyeleri ve depremzedeleri alarak İzmir Körfezi'ne açıldı. Eğitim senaryosuna göre, denizde mahsur kalan bir kişi Sahil Güvenlik helikopteri tarafından kurtarılarak TCSG Umut Gemisi'ne indirildi. Eğitimi izleyen çocuklar ve diğer konuklar, Sahil Güvenlik ekiplerine alkışlarla destek verdi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel de eğitimi yakından takip etti.

TCSG Umut Gemisi İkinci Komutanı Sahil Güvenlik Yüzbaşı Uğur Özdoğan, yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında katılımcılara arama kurtarma eğitimlerini sunma fırsatı bulduklarını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladıklarını ifade etti. Gemide misafir edilen gazi eşi Kadriye Meral İçli, bu anlamlı etkinlikte bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Şehit eşi Süreyya Yıldız ise torunuyla birlikte katıldığı eğitim için emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yarın da kutlanacağı ve geminin vatandaşlarla birlikte Körfez'e açılacağı, benzer bir eğitim faaliyetinin daha gerçekleştirileceği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme