TCDDDEN İSTASYONLARDA HAT YENİLEME ÇALIŞMALARI

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü Küçük Menderes havzasındaki tren garı sahalarında bulunan hatların...

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3. Bölge Müdürlüğü Küçük Menderes havzasındaki tren garı sahalarında bulunan hatların yenilenmesi için çalışma başlattı.

Çalışmalar çerçevesinde eski istasyon olarak da anılan Ödemiş Gar'da hatlar sökülerek zemin tesviyesine başlandı. Ödemiş Gar'ın yanı sıra yeni istasyon olarak anılan Ödemiş Şehir Gar'daki hatlar da sökülerek zemin çalışmalarının ardında yerine yeni hatlar döşenecek. Eski istasyondaki üç hattın birden yenileneceği çalışmalar demiryolu ulaşımının aksamaması adına adım adım ilerliyor. Hatlardan biri sökülürken, diğeri hizmete alınıyor.

ESKİ İSTASYON'DA ÜÇ, YENİ İSTASYON'DA İKİ HAT YENİLENECEK
Hava koşullarının izin verdiği ölçüde devam eden çalışmaların Ocak ayı ortalarında tamamlanması hedefleniyor. Yeni istasyondaki çift hattın da yenilenmesi ile Ödemiş'teki çalışmalar tamamlanacak. Ödemiş'in yanı sıra Tire Garı, Bayındır Garı ve Çatal istasyonundaki hatlar da yenileniyor.

OCAK AYINDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Çalışmaların halkın daha kaliteli ve rahat seyahat etmeleri ve demiryollarının bütün olarak bir standardı yakalaması amacıyla yapıldığını ifade eden TCDD yetkilileri, Ocak ayı ile birlikte bölgedeki istasyonlarda eş zamanlı olarak yürütülen çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini belirttiler.

GÜNDE BİN YOLCU TRENİ TERCİH EDİYOR

Ödemiş-Basmane hattının günlük bin yolcu kapasitesine sahip yoğun bir hat olduğunu kaydeden yetkililer, demiryollarında kaliteli ve kesintisiz ulaşımın sağlanması adına TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nün belirli periyotlarda bakım ve yenileme çalışmaları yaptığını, vatandaşların da demiryolu ulaşımına olan ilgisinin her geçen yıl arttığını dile getirdiler.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme