Taşınma polemiği sürüyor

Ödemiş Belediyesi'nin projesi kapsamında Bozdağ Yaylası'nda Salihli yolu üzerinde bulunan Kırkoluk çeşmesi ve etrafının düzenlenmesine karşı...

Ödemiş Belediyesi'nin projesi kapsamında Bozdağ Yaylası'nda Salihli yolu üzerinde bulunan Kırkoluk çeşmesi ve etrafının düzenlenmesine karşı çıkan esnaflar çeşmesinin yerinden kalkmaması için imza toplarken Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kırkoluk çeşmesinin tarihi olmadığını kaydeden Başkan Badem, 'Kurulda da böyle bir tescil yok. Daha üç gün önce Anadolu'da bir medreseyi 1,5 kilometre ileriye taşıdılar. Bu çeşmenin tarihi bir özelliği varsa kuruldan onay alıp bütünüyle taşıtırız. O noktada hayati bir tehlike var. Karayolu üzerinde olmaması gerekiyor. İş aldı başını gidiyor. Satılan malların sağlık kontrolü yapılmıyor. Sergilerin hiçbir kontrolü yok. Daha da önemlisi tuvaletleri yok. Mükemmel bir tesis yapıyoruz, ihalesi bitti. Çeşmeyi her halükarda taşıyacağız. Kurul, 'O çeşme orada kalsın' diyorsa o çeşme orada kalır. Burada en önemli şeylerden biri, trafik konusunda yaşanan sıkıntıdır. Herhangi bir kaza yaşanmasın diye çaba sarf ediyoruz' dedi.

'Çeşmenin kaldırılmasını istemiyoruz'

Mevcut Kırkoluk çeşmesinin 104 yıldan beri var olduğunu dile getiren pide esnaflardan Şenay Sarıgül, 'Burada tam 26 yıldan beri esnaflık yapıyorum. Evimizin rızkını burada kazanıyoruz. Ama buradan başka bir alana götürülmeyi asla istemiyoruz. Sadece biz değil; Turgutlu, Salihli ve Manisa gibi illerden gelen vatandaşlar da buradan su dolduruyorlar. Onlar da bu tarihi çeşmenin buradan kaldırılmasını asla istemiyorlar' diye konuştu.

Çeşmenin yakınlarındaki esnaflardan Mehmet Ulu, 'Ödemiş Belediyesi burada bir proje yapacaksa dere kenarına bir düzenleme yapıp oraya da esnafların yerleştirilmesini sağlayabilir. Ama hem çeşmenin hem de bizim farklı bir yere gönderilmemiz, ekmeğimiz ile oynamak gibi bir şey oluyor' şeklinde konuştu.

Bir başka esnaf İsmail Teke ise, 'Ödemiş Belediyesi'nin bu tarihi çeşmeyi yerinden kaldırmasını asla istemiyoruz. Bu konudaki tepkimizi göstermeye her zaman hazırız. Dere kenarına esnaflar alınmasına yönelik bir adım atılarak proje üretilebilir. Ama projede taşınmamızın öngörüldüğü yerde işlerimiz eskisi kadar da olmayabilir. Ödemiş Belediye Başkanımızın biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz' dedi. İzmir'den gelen Ünal Çınar da, 'Bu tarihi çeşme, burada uzun yıllardan beri var. Şu anki yerinden kaldırılması yerine trafik güvenliğinin sağlanması konusunda adımlar atılabilir' ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme