Tarsus'un köylerinde sosyal tesis ağı genişliyor

Tarsus Belediyesince 6 mahalleye elan sosyal tesis yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Açılışı meydana getirilen sosyal tesislerin...

Tarsus Belediyesince 6 mahalleye elan sosyal tesis yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Açılışı meydana getirilen sosyal tesislerin içinde kocabaşı odası, araştırma odası, katalog ve konuk odası kabilinden katı aşırı düzlük bulunuyor.

Kurbanlı, Çiçekli, Çiriştepe, Köselerli, Ballıca ve Yeniköy mahallelerine kazandırılan sosyal tesisler, planlı törenle hizmete girdi. Törende mütekellim Kurbanlı Mahalle Muhtarı Aysuna Yılmaz, 20 salname özlemlerinin Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yardımıyla sona erdiğini belirterek, 'Ben bugün aşırı mutluyum. 20 yıldır bu hatırat bekliyorum. Her şeyi yaptım bunu yapamadım. Herkes bana 'Tapulu alanın yok, muhtarlık binası yapamazsın' dedi. Çok insanoğlunun ardında koştum. Haluk Başkanım köyüme geldi 'Hemen yapacağım' dedi. Bu engeli aştık, başkanım cesurluk gösterdi. 20 salname özlemimi giderdi' dedi.

'Türkiye'de hizmetlerimizin örneği yok'

Köy halkını gelişigüzel devir ayrı birlikte yere koyduğunu kail Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise 'Bir şeyleri anlatırken bu anlattıklarını birlikte hikayeye sığdırırsınız. Hikayenin de başlangıcı vardır. Ben bundan sonra sizlere zorlukları bildirmek istemiyorum. Benim asıl halkım burada. Köylü vatandaşlarımın zorluklarını biliyorum. Hep dedim ki, ne olursa olsun görev gelişigüzel yere denktaş halde harcama dağıtılır. Çünkü şehremaneti mevrut para, hoppadak şehirde oturanın değil, en rustik kesimdeki şahısların parası. Dile emeksiz ihaleler saydam olacak, sosyalist belediyeciliği getireceğiz derken bunun düşüncesince dedim. Halkım kazanıyor. Türkiye'de hizmetlerimizin örneği yok. Tertemiz birlikte belediye, ek kaynakları çalıştırarak sağlıyoruz' ifadelerini kullandı.

'Doğru ne ise onu halkım düşüncesince yaptım'

Tarsus düşüncesince sonuna derece çalıştığını tamlayan Başkan Bozdoğan, 'Tarsus il olacak. Hepiniz de hayat kalitesi yönünde en dobra bölgelere geleceksiniz. Burada oturan dört başı mamur halkım benim ne yaptığımı biliyor. Doğruları halkıma anlatacağım. Çalmadık bap bırakmayacağım. Tarsus Belediyesinde nelerin başarıldığını anlatacağım. Toplumcu belediyecilik dair Türkiye'nin en dobra belediyesini ne itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını da anlatacağım. Bunun düşüncesince himmet sağlayan reis bey yardımcılarım, aşırı altın memurlarım, personellerim, bürokratlarım, işçilerim, emekçilerim hepsine aşırı teşekkürname ediyorum. Hakkaniyet neyse, akilane ne ise onu halkım düşüncesince yaptım. Hepinize verdiğim lafı tuttum. 24 saatin 25 saati çalıştım' diyerek konuştu.

Kurbanlı köyünün aşırı iri birlikte ihtiyacının gerçekleştiğini vurgulayan yurttaşlar ise maruz hizmetlerden çevre Başkan Bozdoğan'a teşekkürname ettiler.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme