“Tarımsal üretim olmazsa aç kalırız”

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de tarım mitingi gerçekleştirdi. Mitinge, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir...

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de tarım mitingi gerçekleştirdi. Mitinge, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri ve adayları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıve Millet İttifakı Menemen İlçe Başkanları katılım sağladı.

'TÜM KESİMLERİN ADAYIYIZ'

Mitingin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ,'Bugün burada milletvekili adaylarımızı size tanıtacağız. Ben size kimlerin aday olduğunu söyleyeyim. Ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarımız aday, depremzedelerimiz aday, işçilerimiz aday, çiftçilerimiz aday, memurlarımız aday, yarı aç yarı tok yaşayan milyonlarımız aday; biz tüm kesimlerin adayıyız. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bu seçim yokluk ve sefalet içinde kalanlarla lüks ve şatafat içinde olanların seçimi' dedi.

'TARIM EMEKÇİLERİNİN DERTLERİNİ DUYURMAYA GELDİK'

AK Parti iktidarına 'saray' üzerinden yüklenen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 'Ürün toplayan tarım emekçilerimiz siz olmasanız ürün tarlada kalacak. Çocuklarımıza ulaşmayacak, hepimiz eksik kalacağız. Siz olmasınız aç kalacağız. Sizlerin dertlerini sağır sultana duyurmaya geldik. Yıllardır sesinizi duymadılar. Mazot, gübre, ürün alım, tohum desteği istediniz sağır sultan duymadı. Sesinizi duyurmak için yanına gittiğinizde hakaretler karşılaştınız. Çiftçinin hali ne olacak dediğinizde 'ananı da al git' diye cevapladılar. 1150 odalı sultan dedi bunu. Bu saraya para bulanlar tarıma desteğe para bulamıyorlar. Ama az kaldı, bu sarayları halkın kullanımına açmamıza az kaldı. 10 gün kaldı, 10 gün sonra Bay Kemal geliyor. Saraylar saltanatlar sizlerin olsun, çok az bir süre sonra biz bu sarayları halkın kullanımına açacağız. Kılıçdaroğlu'na Çankaya Köşkü yeter' ifadelerine yer verdi.

'MAZOTTA ÖTV YÜKÜMÜ KALDIRACAĞIZ'

CHP'nin tarıma yönelik vaatlerini anlatan Şenol Aslanoğlu, 'Her şeyi yok ettiler ama sizi bu topraktan kopartamadılar. Mazottan gübreye kadar her şey arttı ama siz bu topraklardan kopmadınız. Çiftçiyi IMF politikalarına hapsedenlere inat tarıma devam ettiniz. Hatırlarsınız samanı bile ithal ettiler ama sizler buna rağmen devam ettiniz. Sabırla dirençle devam ettiniz ama artık sizin zamanınız. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu çöken karanlık bitiyor. Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız, gübre ve tohum maliyetinde destek vereceğiz, kredilerin faizlerini silip yeniden yapılandıracağız, faturaları hasattan sonra alacağız, çiftçilerin finansman sorunlarını çözeceğiz, tarımda çalışan kadınların primlerini devlet karşılayacak, gençlerin de primlerini devlet karşılayacak' ifadelerine yer verdi.

'KAPANMAYAN HESAP'

Menemen'de kapanmayan bir hesap olduğuna dikkat çeken CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili olan Mahir Polat, 'Çiftçinin alın terinin emeğini alacağız. Menemen'de kapanmayan bir hesabımız var. 16'sından sonra iktidar olup hesap soracağız. İktidar vekili olarak aranızda olacağız' dedi.

2 İZBAN DURAĞI

Miting sonunda Menemenlilere müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Asarlık ve Koyundere'ye İZBAN durağı yapılacağını duyurdu. Soyer açıklamasında, ' İZBAN'ın Asarlık ve Koyundere'de durağı yok, olsun mu? Olacak. Çok az kaldı. Yürüyoruz. Her ikisinde de durağımız olacak' diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme