TARIMA VE ÇİFTÇİYE GEREKEN DEĞER VERİLMEDİR

PROF. DR. DURMUŞOĞLU, ´DENGELİ VE SAĞLIKLI BESLENMEYİ, TARLADAN SOFRAYA GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK OLAN ÇİFTÇİLERİMİZ EKONOMİK OLARAK...

PROF. DR. DURMUŞOĞLU, ´DENGELİ VE SAĞLIKLI BESLENMEYİ, TARLADAN SOFRAYA

GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK OLAN ÇİFTÇİLERİMİZ EKONOMİK OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR FİYATLI GIDA TEMİNİNİ SAĞLARKEN KENDİ EKONOMİK SORUNLARIYLA DA MÜCADELE ETMEKTEDİR' DEDİ.

     Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu '14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü' sebebiyle ziraat mühendislerinin ve çiftçilerin genel sorunlarını dile getirdi.

Prof. Dr. Enver Durmuşoğlu, Dünya Çiftçiler Günü'nün kutsal emekleriyle, alın terleriyle insanlığın temelindeki beslenme ihtiyacını karşılayacak en önemli faaliyeti yürüten çiftçilerin önemine dikkat çekmek için kutlandığını ve bu sebeple bu günde çiftçilerin sorunlarının ve beklentilerinin iyi algılanması gerektiğini belirtti.

'ÜNİVERSİTEMİZ ÜRETİCİNİN SORUNLARINDA DA YANINDA OLMAKTADIR'

Prof. Dr. Durmuşoğlu, 'Üniversitemiz bir yandan mühendis yetiştirmek bir yandan üreticinin sorunlarında yanında olmak amacındadır. Sosyal ve ekonomik açıdan ciddi problemleri olan bir çiftçi kesimiyle karşı karşıyayız. Ziraat mühendisleri çiftçilerin dertlerini sorunlarını irdeler, çözüm önerileri sunar, daha bol üretim yapmalarına aracılık ederler. Bu nedenle hem sosyal hem ekonomik açılardan çiftçilerimizin yanındayız' diye konuştu.

'ÇİFTÇİLER GIDA TEMİNİ DIŞINDA SORUNLARLA DA UĞRAŞIYOR'

Coğrafi yapı ve doğal zenginlikleri itibariyle ülkemiz önemli bir noktada olduğunu dile getiren Prof. Dr. Durmuşoğlu, ´Dengeli ve sağlıklı beslenmeyi, tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlayacak olan çiftçilerimiz ekonomik olarak sürdürülebilir fiyatlı gıda teminini sağlarken kendi ekonomik sorunlarıyla da mücadele etmektedir' diyerek çiftçilerin başlıca sorunlarını dile getirdi.

Mazot, gübre, ilaç fiyatları ele alındığında üreticinin ekonomik açıdan daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Durmuşoğlu, 'Üreticiden tüketiciye ulaşana kadar da fiyatlar katlanarak artmaktadır. Tüketicinin ödediği para ile üreticinin eline geçen para arasındaki fark kıyaslandığında bu işin ticaretini yapanlara kazanç sağladığı görülmektedir' diye konuştu.

Bakmadan Geçme