Tarım Bakanlığı 6 ayda 157 milyon liralık hizmet alımı gerçekleştirdi.

“Tasarruf tedbirleri” genelgesi sebep gösterilerek Edremit Kitap Fuarı iptal edilirken, kamuda milyarlarca liralık harcamalara ara veilmiyor....

'Tasarruf tedbirleri' genelgesi sebep gösterilerek Edremit Kitap Fuarı iptal edilirken, kamuda milyarlarca liralık harcamalara ara veilmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yılın ilk 6 ayında, hizmet alımı için  157 milyon TL harcadı.

Deprem harcamaları gerekçesiyle yıl ortasında ek bütçe teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçiren AKP iktidarı, vergi politikaları ile ekonomideki yükü de yurttaşların sırtına yükledi. Tasarruf tedbirleri alınacağı ilan edilmesine rağmen kamuda milyarlarca liralık harcamalar devam ederken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın harcamalarındaki artış dikkat çekti.

Geçen yılın ilk 6 ayında hizmet alımına 60 milyon 190 bin TL harcayan bakanlık, bu yılın aynı döneminde ise söz konusu kalemde 157 milyon 474 bin TL harcadı. Harcama, 2,6 kat attı. Bakanlığın ilk 6 aydaki görev giderleri 3,75, temsil giderleri, 1,6 ve yolluk giderleri de 2 kat arttı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme