Tarikat şeyhi, engelli kadına tecavüz etti 23 Yaşındaki E.D, yaşamını sonlandırdı

Taciz öncesinde kadına imam nikahı kıyan Sade, taciz ettiği E.D.’yi gece yarısı sokağa bıraktı. E.D. intihar...

Taciz öncesinde kadına imam nikahı kıyan Sade, taciz ettiği E.D.'yi gece yarısı sokağa bıraktı. E.D. intihar etti, Sade tutuklandı.

7 Mart günü meydana gelen olayda, Avşar'ın yazdıklarına göre E.D., çalıştığı okulun yakınındaki bir bankta oturuyordu. İsmailağa cemaatine yakın Uzlet İlim Yayma Derneği başkanı Alperen Sade, bu esnada yanına geldi ve E.D.'yi arabasıyla Tuzla'ya götürdü. Araçta seyahat ettikleri sırada kadının dedesini aramasına izin vermeyen Sade, habere göre dedesini araması halinde kızı ölümle tehdit etti.

Sade, ardından kızı götürdüğü Çekmeköy'deki evinde önce zorla imam nikahı kıydı, ardından kıza tecavüz etti. Sade bunu birkaç kez yaptıktan sonra gece bir de genç kızı bir köprünün altına bırakıp kaçtı.

E.D.'nin yaşadıklarını kız kardeşine anlatmasının ardından emniyete başvuruldu. E.D., başına gelenleri ifadesinde anlattıktan 10 gün sonra sonra Alperen Sade gözaltına alındı. Sade'nin anlattıklarına göre ise E.D., Sade'nin yanına gelerek önce kendisinden çakmak istemiş, sonra kendisini Tuzla'da gezdirmek istediğini söylemişti. Sade ise 'iyiliksever biri' olduğu için kendisine Tuzla'yı gezdirdi. Ardından yine E.D.'nin isteği üzerine onu evine götürdü. İfadesine göre zihinsel engeli olduğunu da fark etmemişti. Sade E.D.'ye evine gitmesini söyledi fakat E.D. reddetti. Yine Sade'nin ifadesine göre kendisini araç ile Neomarin AVM civarındaki köprünün altına bırakmasını isteyen de E.D.'ydi.

Alperen Sade'nin tutuklanması genç kadının acısını dindirmeye yetmedi. Genç kız olaydan 15 gün sonra, 4. kattaki evinden atlayarak 25 Mart'ta kendi canına kıydı.

Olay hakkında hazırlanan iddianamede Sade'nin zihinsel engeli fark ettiği ve bundan yararlanmaya çalıştığı yazıldı. Sade'nin 'Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Organ sokmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından cezalandırılması istendi. Sadenin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bakmadan Geçme