Tapuda yeni dönem başlıyor

Tv 9’dan Ayşenur Mersin’in haberine göre, gayrimenkul satış sözleşmesi noter üzerinden yapılabilecek! Peki bunun halka faydası...

Tv 9'dan Ayşenur Mersin'in haberine göre, gayrimenkul satış sözleşmesi noter üzerinden yapılabilecek! Peki bunun halka faydası ne?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, temmuzdan itibaren taşınmaz satış sözleşmelerinin 4 Temmuz'dan itibaren Noter üzerinden yapılabileceğini duyurmuştu.

'Nöbetçi noter uygulamamız sayesinde hafta sonunda da taşınmaz alım-satımı yapılabilecek' diyen Tunç ayrıca şunları kaydetmişti:

'Tapu dairelerindeki yoğunluğu giderecek, vatandaşlarımızın işlemlerini daha hızlı ve daha kısa süre içerisinde yapmasını sağlayacak, bürokrasiyi azaltacak önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyoruz. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum.' Sözleriyle düzenlemeye vurgu yapmıştı.

Tapunun T'si miyonlarca insan açısından telaffuz edilemezken tapuda yeni dönem halkı ne kadar ferahlatacak?

Merkez bankası verilerine göre bir konutun metrekare fiyatı 21 bin 777 TL olurken 100 metrekarelik bir konutun fiyatı 2 milyon 177 bin 700 TL fahiş fiyatlar ile taşınmazlar el yakarken tapuda ki yeni dönem yine sadece memurların mesaisini hafifletecek. Devletin hazinesine iki koldan tapu harcı girecek!

Devletin halkını ne kadar tanıdığı ise ortada! Dolar almış başını giderken gelen zamlar, Geçim sıkıntısı, fahiş kira artışı, çocuklar gençlerin gelecek endişesi ve işsizlik! Bu problemler bir köşede dururken biz tapu işlerini düzenliyoruz. Peki noter çalışanları bundan memnun mu?

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme