Tansiyon yükseldi! Hizbullah İsrail'i Katyuşa füze ile saldırdı, İsrail Beyrut'u havadan vurdu

İsrail-Lübnan hattından günlerdir süren gerilimin ardından bu kez Hizbullah İsrail'e Katyuşa ile saldırdı.

Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail'e yanıt vereceklerini söylemesinin ardından Hizbullah'ın 7 ayrı saldırı düzenlediği duyuruldu, sınır bölgesine 150 roket atıldığı belirtildi. İsrail Beyrut'un güneyini havadan vurdu. Saldırı sonrası Lübnan'ın başkentinde dumanlar yükseldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı Beyrut'a düzenlenen saldırıda 12 kişinin öldüğünü, 66 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada "İsrail'in kuzeyindeki ana istihbarat karargahını Katyusha füzeleriyle vurduk" dendi. Beyaz Saray, ABD vatandaşlarını Lübnan'a gitmeme konusunda uyardı

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmalarının ardından tansiyonun yükseldiği bir diğer nokta İsrail-Lübnan hattı oldu.

İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki gerilim ise Salı günü Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanması ve hemen ertesi günü telsizlerde yaşanan patlamayla yeni bir boyuta evrildi.Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, siber saldırıların ardından dün ilk kez yaptığı açıklamada, İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını ve İsrail'e gerekli yanıtın verileceğini söyledi. Nasrallah'ın açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Hizbullah'ın İsrail'e Katyuşa füzesiyle saldırdığı duyuruldu.

LÜBNAN SAĞLIK BAKANLIĞI: 12 KİŞİ ÖLDÜ 66 KİŞİ YARALANDI
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 12'ye, 9'u ağır olmak üzere yaralı sayısının 66'ya yükseldiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği saldırıda çoğu çocuk ve kadın olan ölü sayısının 12'ye yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, 9'u ağır olmak üzere yaralı sayısının da 66'ya yükseldiğine dikkat çekilerek, saldırıda yıkılan binaların enkazını kaldırma çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın daha önceki haberinde, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda ilk belirlemelere göre 5 çocuğun öldüğü belirtilmişti.

Güney banliyölerde İsrail saldırısının olduğu yerde bulunan Sivil Savunma ve Kızılhaç çalışanları ile sağlık görevlileri, bölge sakinlerinden saldırı alanına gitmemelerini, yolları boşaltmalarını, toplanmamalarını, kurtarma operasyonlarına yer açmalarını istemişti.

İSRAİL BEYRUT'UN GÜNEYİNİ HAVADAN VURDU

Hizbullah'ın saldırısının ardından İsrail Beyrut'un güneyini havadan vurdu. Saldırı sonrası Lübnan'ın başkentinde dumanlar yükseldi.

BM'den 'faleketin eşiği' uyarısı

Bakmadan Geçme