Takılara kişilik kazandırıyorum

Görkem Özkan/ küçük yaşlardan beri takı takmayı seven bir olduğunu söyleyen Remziye Erdem, takı'nın ilk başlarda...

Görkem Özkan/ küçük yaşlardan beri takı takmayı seven bir olduğunu söyleyen Remziye Erdem, takı'nın ilk başlarda sadece aksesuar olarak kullanıldığını zannettiğini fakat öyle olmadığına, takının bir kişiliğinin olduğunu, insanların duygularını harekete geçirdiğini ve bir hikye anlattığını öğrendiğini ifade etti.

İlk başlarda takıların kullanılmasının amacının kişinin medeni durumunu, sosyal durumunu, toplumsal statüsünü, maddi durumunun göstergesi olarak kullanılması olduğunu belirten Remziye Erdem, 'Takıların günümüzde kişiliksizleştirildiğini görüyoruz. Takılar, aksesuar amaçlı kullanılan objeler haline gelse de, gerçek anlamından hiç uzaklaşmadı' dedi.

 'Zengin kültür'

Erdem, 'Bizim ülkemizde duygularımızı harekete geçirecek çok fazla malzeme var, çok zengin bir kültüre sahibiz. Kültür bize katlanarak gelmiş ve kültüre günümüzün yorumunu da katarak kendi kişisel görüşümüzle katkı sağlıyoruz'' dedi.

Ateşle ve asitle çalışmanın tehlikeli olduğunu söyleyen Remziye Erdem, güvenlik önlemini alarak çalışmaya başladığını belirtti. Ayrıca, 300'e yakın öğrenci yetiştirdiğini ifade eden Erdem, bu işi profesyonel anlamda yapan yaklaşık 7-8 öğrencisinin olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme