SÜT BAYRAMI SONA ERDİ: ÖDEMİŞ SÜTÜN BAŞKENTİ

Ödemiş&rsquote Cuma akşamı başlayıp 3 gün süren Süt Bayramı dün sona erdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Ödemiş'te Cuma akşamı başlayıp 3 gün süren Süt Bayramı dün sona erdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ödemiş İlçe Müdürlüğü, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi İzmir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ödemiş Süt Üreticileri Birliği, Kiraz Süt Üreticileri Birliği, Ödemiş Ziraat Odası ve Üretici Gazetesinin düzenleme kurulunu yaptığı Tarım Artı Organizasyonun organizasyonu nu yaptığı Süt Bayramı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile geçtiğimiz Cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile başlamıştı.

Üç gün süren bayramda birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Cat bisiklet kulübü ile sağlık için pedal çevir, örgü peyniri, keçi peyniri şovu, buzağı güzellik, maksat sanat ile balon şov, yavaş bisiklet sürme, yoğurt yeme yarışması, yöresel tatlı peynir yarışması, Türk Halk Müziği konseri ile bayram sona erdi.

Son gün stantları ziyaret eden Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş ve beraberindekiler bayrama katılan firmalara teşekkür ederek plaket verdiler.

Üç gün süren bayram ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mahmut Badem, önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapmak için çalışacaklarını söyledi. Badem şunları ifade etti:

'KATILIM CİDDİ OLDU'

 'Ödemiş'te 3 gün süren kapsamlı yapmaya çalıştığımız bir süt bayramını düzenledik. Katılım çok ciddi oldu, ses getirdi. İzmir'e gittim orada da Ödemiş'teki süt bayramını konuşan insanlara rastladım. Buradaki heyecanı, güzelliği İzmir'de de gördüm.'
'EKSİKLERİMİZİ TESPİT ETTİK'

'Bu yıl ilkini düzenledik eksiklerimizi de tespit ettik. Bunu yanı sıra zaman ayarlamasını da daha iyi yapabilirdik bunları da notumuza aldık.  Önümüzdeki yıl yapacağımız süt bayramımız daha kapsamlı daha iyi olacaktır. Sütümüzü, süt ürünlerimizi, yöremizi, tarımdaki gücümüzü tanıtma fırsatı bulduk. Çocuklarımıza 3 gün boyunca güzel anlar yaşatmaya çalıştık süt mesajları verdik. Ödemiş'in sütün başkenti olduğu göstermiş olduk. Ödemiş tarımda da çok verimli arazilere sahip bunu herkes biliyor patates ve diğer ürünlerde de başı çekiyoruz. Bundan sonra daha güzel şeyler olacak. Ben Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker başta olmak üzere katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.'

'ÖDEMİŞ'TE POTANSİYEL VAR'

İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş da şunları kaydetti: 'Ödemiş dünyanın üç verimli arazilerinden bir tanesine sahip. Tarımda ve hayvancılıkta önemli bir potansiyeli var. Süt bayramı ile Ödemiş'in sütün başkenti olduğunu bir kez daha yaşadık. Katılan emek veren herkese teşekkür ediyoruz'

'ESKİKLİK ASGARİ ORANDAYDI'

Kaymakam Celil Ateşoğlu, 'İlki olmasına rağmen hatalar ya da eksiklikler asgari orandaydı. Birçok firma bayrama katıldı. Ödemiş için birçok artı kazandırdığına inanıyorum. Bundan sonraki yıllarda daha da iyi olacaktır. Katılanlara teşekkür ediyoruz' dedi.

Bayramda ayrıca İzmir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ait inekler ile İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin stantlarında koyun ve keçiler yer aldı.

'SÜTKIZI BAYRAMDA DÜNYAYA GELDİ'

İzmir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ait 8-9 aylık gebe inek bölümünde bayramda bir inek doğum yaptı. Dişi dünyaya gelen buzağının ismi 'Süt Kızı' kondu. Süt Kızı isimli buzağıya son gün vatandaşlardan da ilgi büyük oldu. Birçok vatandaş buzağının fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedi.

Süt bayramına 3 gün boyunca katılan vatandaşlar ise, bayramın çok renkli olduğunu, yarışma ve etkinliklerin çocuklar için eğlenceli olduğunu güzel zaman geçirdiklerini söylediler.

 

Bakmadan Geçme