SÜT BAYRAMI BUGÜN BAŞLIYOR

  &ldquoBAYRAMA TARIM BAKANI MEHDİ EKER KATILACAK&rdquo Küçükmenderes bölgesinin en önemli üretim ve geçim kaynağı olan...

 

'BAYRAMA TARIM BAKANI MEHDİ EKER KATILACAK'

Küçükmenderes bölgesinin en önemli üretim ve geçim kaynağı olan sütün, İzmir genelindeki üretici ve tüketici ile buluşma noktası olacak Ödemiş'te ilk kez gerçekleşecek Süt Bayramı bugün başlıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nün desteği, Üretici Gazetesi ve Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenen Süt Bayramı bugün, yarın ve Pazar günleri Ödemiş'te yapılacak.

'KORTEJ'

Bugün saat 14.30'da Süt Bayramı açılış korteji ile başlayacak. Kortej Hükümet Meydanı'ndan Mehter Takımı ile Saracoğlu Caddesi'nden devam ederek Salı Pazarı Meydanı'nda son bulacak. 15.30'da SLOWFOOD Derneği Nedim Atilla, yöresel peynirler ve geleceği ile ilgili panel düzenlenecek. 16.30'da İDKKYB tarafından sakız koyun ile saanen keçi sağım yarışmaları yapılacak. 17.00'de süt efesi ve süt sultanı seçimleri yapılacak. 17.30'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımı ile açılış Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı'nda süt bayramı açılışı yapılacak ve ödül töreni gerçekleştirecek. 19.00'da Maksat Sanat, müzikli balon katlama şov düzenlenecek. Saat 20.00'de de Türk Dünyası Konseri düzenlenecek.

'PANELLER'

Birinci gün böyle tamamlanırken ikinci gün ise bayrama ziyaret saat 10.00'da başlayacak. 11.00'de Mustafa ile neşeli saatler, 13.00'te Ömer Tömek ile süt sığırcılığı söyleşisi yapılacak. 14.30'da Tahir yavuz ile süt sağımında hijyen ve hayvan refahı başlıklı panel gerçekleştirilecek. 15.00'te Ödemiş Süt Birliği uygulamalı süt sağım yarışması yapılacak. 15.30'da Veteriner Hekim Odası ile hayvan beslenmesi bakımı, refahı konulu pratik bilgiler semineri düzenlenecek. 17.00'de sütü seviyorum konulu kompozisyon ve resim yarışması ile ödül töreni düzenlenecek. 17.30'da maksat ile neşeli saatler ile 20.00'de Türk Halk Müziği konseri düzenlenecek.

'YARIŞMALAR'

Üçüncü günde saat 10.00'da ziyarete açılacak olan süt bayramı 11.00'de Mustafa ile neşeli saatler ile başlayacak. Yine aynı saatte cat bisiklet kulübü ile 'sağlık için pedal çevir' çatal mevkiinden Ödemiş Fuar alanı arası bisiklet turu düzenlenecek. 13.00'te örgü peyniri, keçi peyniri şovu yapılacak. 14.30'da İDSYB ile buzağı güzellik yarışması düzenlenecek. 15.00'te Mustafa ile neşeli saatler maksat sanat ile balon şov yapılacak. Aynı saatte cat bisiklet kulübü sponsorluğunda halkın katılımı ile yavaş bisiklet sürme yarışması yapılacak. 15.30'da Tire Süt Kooperatifi yoğurt yeme yarışması düzenleyecek. 16.30'da Bademli kooperatifi sponsorluğunda yöresel tatlı peynir yarışması düzenlenecek. 17.30'da Mustafa ile neşeli saatler, 19.00'da Maksat Sanat müzikli balon şov 20.00'de Türk Halk Müziği konseri ile bayram sona erecek.      

'TARIM ÜLKEMİZ İÇİN EN ÖNELİ SEKTÖRDÜR'

Tüm Ödemişlileri ve çevre ilçe sakinlerini Ödemiş'e süt bayramına davet eden belediye başkanı Mahmut Badem şunları söyledi: 'Tarım sektörü, büyüklüğü, milli gelire ve istihdama katkısı yönüyle Türkiye için çok önemli bir sektördür. Sektör aynı zamanda dış ticarette yüksek katma değer yaratması yönüyle de ülkemiz için önemlidir. Devletimiz tarım ve hayvancılığı desteklemekte, sektörün gelişimine önemli katkılarda bulunmaktadır. Türkiye, son yıllarda verilen desteklerle dünyanın sayılı süt üreticisi ülkelerinden birisi olmuştur.'

'TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN SÜTÜN %2,5 SADECE ÖDEMİŞ KARŞILIYOR'

'İzmir'in ülkemizde süt üretimin merkezi ve lideri konumunda olmasının büyük bir etkisi de Küçükmenderes Havzası'ndaki süt üretimidir. Türkiye'de üretilen sütün %2,5'i Ödemiş ilçesi tek başına karşılamaktadır. Üreticilerimize destek olmak,  sütün önemini çocuklarımıza anlatmak ve bu sektörde emeği geçenleri buluşturmak istedik. Eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile eğlenceli yarışmaların yer aldığı organizasyonumuza herkesi davet ediyoruz. Gelin Süt Bayramı'nı hep birlikte şenlik havasında yaşayalım' dedi.

 

Bakmadan Geçme