SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ İLE YENİ UFUKLAR

30 BELGESEL VE KISA FİLM BAYINDIR&rsquoDA İZLEYİCİ İLE BULUŞTU Bayındır ile birlikte aynı anda 20 merkezde...

30 BELGESEL VE KISA FİLM BAYINDIR'DA İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

Bayındır ile birlikte aynı anda 20 merkezde gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde 30 belgesel ve kısa film izleyici ile buluştu.

Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği ve Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü organizasyonu ile Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve etkinlik sponsorları Tolina Tarım, Yerel Ajans, Tire Süt Kooperatifinin katkılarıyla hazırlanan ve Bayındır Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım gibi konularda karşılaşılan sorunlara dikkat çekilerek yeni öneriler sunuldu. Film gösterimlerini yanı sıra farklı isimler sürdürülebilir yaşam konusunda deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

20 il ve ilçede aynı anda gerçekleşen festivalde 30 belgesel ve kısa filmin gösterimi yapılırken Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli yaptığı değerlendirmede, 'Üç gün boyunca birbirinden ilginç filmler ile Bayındır ve çevresinde doğa dostu bir dönüşümde yeni ufuklar açılmasına vesile olan festivalde emeği geçen tüm kişi, kuruluşlar ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz' dedi.

Nihat Çakıroğlu

 

Bakmadan Geçme