SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ BAYINDIRDA

FESTİVAL 18-19-20 KASIM GÜNLERİNDE  Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği...

FESTİVAL 18-19-20 KASIM GÜNLERİNDE

 Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), seçkisindeki belgeseller ile bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.

SYFF Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin 'Siz de Yapabilirsiniz!' çağrısına destek veren aktivist ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır, Bodrum, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye, Güzelbahçe, İstanbul, İzmir, Kartal, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin'de eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Kolektif bir çabanın ürünü olan sürdürülebilir yaşam film festivali, sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu düşünen bireylerin ve kuruluşların gönüllü desteği ile gerçekleştiriliyor.

 

'FİLMLER DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR Mİ BİLİNMEZ AMA ONLARI İZLEYENLER DEĞİŞTİREBİLİR'

'Filmler Dünyayı Değiştirir mi Bilinmez Ama Onları İzleyenler Değiştirebilir' öngörüsünden hareketle 'sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün' diyerek yola çıkan oluşum; ortak ve sürdürülebilir bir yaşam bilincinin yaygınlaşmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden sorumluluk anlayışıyla üretilmiş belgesel filmleri gönüllülerin desteği ile pek çok şehirde eş zamanlı olarak izleyicisiyle buluşturuyor. Festival 18-19-20 Kasım günlerinde gerçekleşiyor.

 

BAYINDIR FESTİVALİ SOHBET VE MÜZİKLE RENKLENDİRİYOR

Bu bağlamda Bayındır Belediyesi de oluşuma destek vererek belediyenin kültür merkezi binasında film gösterimleri yapıyor, farkındalık yaratacak sohbet etkinlikleri ve sanat gösterileri düzenliyor.

Bayındır'daki festival programının birinci günü olan bugün ilçede Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde saat 13.00'da 'EkonoBiz' ve 'Yaşayan Tohum' filmleri gösterilecek. Daha sonra Veysi Özdemir ile sohbet programı gerçekleştirilecek. Saat 16.30'da 'Bangalore'de Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm' ile 'E-Atık Felaketi' filmleri yer alacak. Filmlerin ardından programda Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Önder Yücel ile bir sohbet yer alacak.  Saat 19.00'da Bayındır Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sunacak. 19.30'daki 'Tarzan kemal Bir Kentli Hikayesi2 filminin gösterimiyle ilk gün tamamlanmış olacak.

 

FİLMLER SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÜRETİLMİŞ

Festivalin ikinci günü saat 11.00'da 'Çiftçinin Çağı', 'Kırlangıç Projesi' ve 'Değişimin Kanatları'  filmlerinin gösterisiyle başlayacak. Saat 13.00'da 'Kooperatif' filminin gösteriminin ardından Bayındır Çiçek Üreticileri Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan'ın katıldığı bir sohbet gerçekleştirilecek.

Saat 14.30'dan itibaren 'Toprağa Dönüş', 'Saraylar Diyarı', 'Sökme', 'Hedef Sıfır', 'Ortak Bir Hak' ve 'Kırık Diyar' filmlerinin gösterimi yapılacak.

Festivalin son günü olan 20 Kasım'da saat 12.00'da 'Kullan-Ye Kaşıkların Hikyesi', 'Yeni Bir Paradigmanın Eşiğinde İşbirliği Kültürü' filmleri gösterilecek. Ardından Erolcan Atamer'den Gitar Dinletisi katılımcıların beğenisine sunulacak. Saat 13.45'te 'Kendimiz Yapabilir Miyiz' filmi gösterildikten sonra Gediz Gıda Topluluğu'ndan Esin Pamuk ve Metin Gümüş'le bir sohbet gerçekleştirilecek. Saat 15.30'da 'Şişedeki Mesaj' ve 'Gölün Kızı' film gösterimleri yapılacak. Avukat Cem Altıparmak'la sohbetin ardından saat 18.00'da 'Yarın' filminin gösterimiyle festival sona erecek.

Gülten Kır

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme