SULAMA BİRLİĞİ SEZONU AÇTI

İLK ETAP SULAMA SAHASINDA 1300 ÜRETİCİ BARAJ SUYUNDAN FAYDALANIYOR  Başar Uçar – Küçük Menderes Sulama Projesi&rsquonin...

İLK ETAP SULAMA SAHASINDA 1300 ÜRETİCİ BARAJ SUYUNDAN FAYDALANIYOR

 Başar Uçar – Küçük Menderes Sulama Projesi'nin ilk etabı olan bin hektarlık bölgede sulama sezonu başladı. Kaymakçı ve civarında bakla ve bezelyenin ardından yaz patatesinin sulamasına devam ediliyor. Sulama sezonu boyunca beyanname veren 1300'ü aşkın üretici Beydağ Barajı'nın suyuyla sulama faaliyetlerinde bulunacak.

Beydağ Barajı çıkışından sağ sahilde Kaymakçı Eselli Mevkii, sol sahilde de Emirli köyü yakınlarına civarına uzanan bölgeyi kapsayan bin hektarlık ilk etap sulamada sezon nisan ayıyla birlikte başladı. Bölgede yoğun olarak üretimi yapılan patates, bakla ve bezelyede sulamanın devam ettiğini söyleyen Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, 'Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kesin olarak su verilen 1000 hektarlık bölgede faaliyetlere başladık. Kaliforniya Sistem dediğimiz bu bölgede 1300'ü aşkın üreticimiz sulamadan faydalanıyor. Birlik personelimiz her an sahada. Suyun israfına karşı yaptığımız uyarılar sonuç vermiş durumda. Bundan sonra da üreticimizin suyun her damlasına sahip çıkacağına inanıyoruz.

Mevcut bin hektarlık alanın dışında DSİ'nin projenin ilerlemesine göre açabileceği yeni bölgelerde de hizmet vermeye hazırız. Biz de birlik yönetimi olarak sulama sahasında yeni etapların açılmasını, üreticinin bir an evvel daha hesaplı şekilde sulamaya geçiş yapmasını diliyoruz. Bin hektarlık bölgede ekiplerimiz zaten hazır, yeni açılabilecek sulama sahalarına göre de planlamamız mevcut. Üreticimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme