SULAMA BİRLİĞİ MECLİSİ OYBİRLİĞİYLE

Küçük Menderes Sulama Birliği&rsquonin kasım ayı olağan meclis toplantısı cumartesi günü gerçekleştirildi. Tüm gündem maddeleri oybirliği...

Küçük Menderes Sulama Birliği'nin kasım ayı olağan meclis toplantısı cumartesi günü gerçekleştirildi. Tüm gündem maddeleri oybirliği ile karara bağlandı.

Birliğin 2016 yılı çalışma programı, bütçesi, ücret tarifeleri, huzur hakları ve alım-satımla ilgili yetkilerin verilmesinin ele alındığı meclis toplantısında konuşan Birlik Başkanı Özay Kaptan, önümüzdeki günlerde yaklaşık bin hektarlık alanın daha sulamaya dahil edileceğini belirtti. Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş da arazi toplulaştırmasıyla ilgili sıkıntılara dikkati çekti.

 

'BİN HEKTAR DAHA SULAMAYA AÇILIYOR'

Ödemiş'teki DSİ Küçük Menderes Projeleri Şantiyesi'nde Özay Kaptan'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda birliğin 2016 yılı çalışma programı ve tahmini bütçesi ile başkan, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin huzur hakları görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 2016 yılıyla ilgili değerlendirmeler yapan Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, '2015 yılında sulama alanımız genişledi. Biz de bu yıl da yeni açılacak sahalar nedeniyle tahmini bir bütçe hazırladık. Sulama sahası genişledikçe personel ve ekipman ihtiyacı da artıyor. Buna göre önlemlerimizi alacağız. Edindiğimiz bilgiye göre önümüzdeki günlerde Konaklı civarındaki hidrantlara da su verilmeye başlayacak. Böylelikle şu an sulama yaptığımız alan 7 bin hektara yükselecek' dedi.

 

'GELECEK DÖNEM TÜM YERLEŞİM YERLERİ TEMSİL EDİLECEK'

Meclis üyeleri araç temini, işletme ve bakım gibi konularda birlik yönetimine oybirliğiyle yetki verirken sulama ücretleri konusunda yeterli meclis üye sayısı olmadığı için karar DSİ'ye bırakıldı. Meclis üye sayısının 75 olması gerektiğini kaydeden Kaptan, 'Önceki dönemde 45 meclis üyesi belirlendiğinden dolayı bugün sulama ücretlerinin belirlenmesi konusunda yeterli sayıya ulaşılamıyor. Birliğimizin meclis üye sayısının 75 olması gerekiyor. Bunu da gelecek yılki meclis seçimlerinde yerine getireceğiz. 75 üyeli meclisimizde sulama sahasındaki tüm yerleşim yerleri temsil edilecek. Ancak bu yıl da sulama ücretleri DSİ'nin belirlediği tarifeye göre tahsil edilecek' dedi.

 

'SAYAÇLAR PROJENİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR'

Hidrantlara takılacak su sayaçlarıyla ilgili son durumu da meclis üyeleriyle paylaşan Kaptan, 'DSİ'den bize gelen yazıda sayaç konusunun projenin tamamlanmasını bekleyeceği ifade edildi. Proje tamamlanınca sayaç konusu yeniden gündeme gelecek. Bilindiği üzere biz israfın önlenmesinin yanı sıra üreticinin kullandığı kadar suyun ücretini vermesi için sayaçla ilgili meclis kararı almıştık' dedi.

Meclis üyelerinin her türlü görüş ve önerisine açık olduklarını da sözlerine ekleyen Kaptan, 'Sulama Birliğimizi hep birlikte yöneteceğiz' dedi.

 

'TOPLULAŞTIRMAYLA İLGİLİ İPTAL DAVASI AÇACAĞIZ'

Dilek ve temenniler bölümünde Balabanlı'da arazi toplulaştırmasıyla ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken meclis üyesi ve Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş, 'Toplulaştırma sonucu ortaya çıkan fazlalıklar Hazine'ye gidiyor. Bu konuda birliğimizden çalışma bekliyoruz. Bu konu araştırılmalıdır.

Örneğin Balabanlı'da %8'e yakın kayıp var. Bu çok yüksek bir rakam. Balabanlılı üreticiler olarak iptal davası açmak zorundayız. Toplulaştırmayla ilgili yeterli bilgilendirme yok. DSİ'den ya da yüklenici firmadan bize bir şey anlatan yok. Birlik bu noktada çalışmalı ve ekmeğimize, toprağımıza sahip çıkmalıdır. Menderes yatağıyla ilgili de benzer sorunlar ve belli olmayan noktalar var' dedi.

 

'YETERLİ BİLGİ VERİLMİYOR'

Projelerle ilgili yeterli bilginin Sulama Birliği'ne verilmediğini kaydeden Başkan Özay Kaptan ise 'Biz bu noktada kimsenin karşısında el pençe divan durmuyoruz. Ancak projelerle ilgili yeterli bilgi verilmiyor. Bu noktada sıkıntılar yaşanıyor. Biz üreticilerimizin her türlü sorun ve talebinin takipçisi olmaya çalışıyoruz' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme