Soyer’den dikkat çeken konuşma! � milyar doları birilerine peşkeş çekmeyin”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Millet İttifakı’nın İzmir...

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Millet İttifakı'nın İzmir ikinci bölge milletvekili adayları, CHP İzmir İl Örgütü'nün ev sahipliğinde Kiraz'da düzenlenen toplantıya katıldı. Bu kişilerin yanısıra sivil toplum örgütleri, muhtarlar ile yurttaşlar da toplantıda yer aldı.

Toplantıda adaylar tek tek kendini tanıttı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Burada kendini tanıtan milletvekili adaylarımız, il başkanımız hakikaten hepimizin omzunu kabartıyor. 'Yaparsa bunlar yapar' dedirtiyor. Hepsi farklı disiplinlerden, hepsi çok donanımlı ama ortak bir paydaları var; akıl, vicdan ve cesaret sahibi. Bu insanların hepsi akıl, vicdan ve cesaret sahibi. O nedenle büyük bir güvenle iktidar milletvekili olduklarını göreceğiz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl boyunca yaklaşık 50 milyar lira civarında bir bütçe geçirdi. Bunun 18 milyarın üstündeki bedelini yatırıma ayırdı. Türkiye'de bütçesinin yüzde 30'unu yatırıma ayıran belediye sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi çok güçlü bir kurumsal kapasiteye sahip. Ve bunu yapabildi' diye konuştu.

'BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE KURULUR'

İzmir'in hükümetten alacağının hayli fazla olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, şunları ifade etti: 'İzmir'in alacağı çok. Onları almaya başladığımız zaman göreceksiniz toplu taşımada da su faturalarında da çok ciddi rahatlamalar yaşayacağız. Bu memleketin kaynakları herkesi doyurmaya yeter. Yeter ki siz 418 milyar doları birilerine peşkeş çekmeyin. O kaynaklar bu topraklarda yaşayan insanların cebine girse, belediyelerin kasasına girse bambaşka bir Türkiye kurulur.'

'ADİL BİR MEMLEKET YARATMAK MÜMKÜN'

Yüzyıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin çok daha zor koşullarda kurulduğunu anımsatan Başkan Soyer, 'Böyle zor koşullarda atalarımız yepyeni bir ülkenin kuruluşunu gerçekleştiriyor. Şimdi çok daha iyisini başarmak mümkün. Adil, hakkaniyetli, insanların yatağa aç girmediği bir memleketi yaratmak mümkün. Bunu da hep beraber yapacağız. El ele vereceğiz. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan herhangi bir seçim değil. Bu seçim bir kader seçimi. Ya yüzyıl önceye bizi götürecek ya da ikinci yüzyılın kapılarını açacak bir seçim. Bu ülke yepyeni bir yüzyıla yepyeni umutlarla, yepyeni bir özgüven ile girmeye muktedir. Biz halkız ve haklıyız' dedi. (A.Ö)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme