Sosyal medya ortamlarında ve yazılı basında nefret söylemi

Günümüzde nefret söylemi hem sosyal medya ortamlarında hem de yazılı basın ortamlarında yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir....

Günümüzde nefret söylemi hem sosyal medya ortamlarında hem de yazılı basın ortamlarında yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Nefret söylemi temelde nedir? Nasıl gerçekleştirilmektedir?

Yaşam içerisinde yeniden ve yeniden üretilen, medya ortamları içerisinde sürekli olarak dolaşımda bulunan, ırkçı, homofobik, transfobik, heteroseksist, yabancı düşmanı, etnik milliyetçi ve ayrımcı olan söylemlerin tamamı nefret söylemi olarak adlandırılmaktadır.

Bu tür söylemlerin medya içerisinde sıklıkla paylaşıma çıkması, bireylerin bu durumu kanıksamasına da neden olmaktadır. Günümüzde nefret söylemleri, nefret suçlarına da neden olmaktadır.

Nefret söyleminin çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu türlerin başında; Siyasal Nefret Söylemi, Kadınlara Yönelik Nefret Söylemi, Yabancılara ve Göçmenlere Yönelik Nefret Söylemi, Cinsel Kimlik Temelli Nefret Söylemi, İnanç ve Mezhep Temelli Nefret Söylemi ve Engellilere ve Çeşitli Hastalıklara Yönelik Nefret Söylemi yer almaktadır.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme