Soğuk hava müşteri kaybettiriyor

Havaların soğumasıyla beraber mutfak alışverişi yapanların ilk tercihi, manav ve süpermarketler oldu. Semt pazarlarında alışveriş alışkanlığının...

Havaların soğumasıyla beraber mutfak alışverişi yapanların ilk tercihi, manav ve süpermarketler oldu. Semt pazarlarında alışveriş alışkanlığının değişmesine bağlı olarak müşteri yoğunluğunun azaldığı gözlemlendi.

Torbalı'da haftanın altı günü kurulan semt pazarlarında istenilen sebze ve meyvelerin en tazeleri, uygun fiyattan tezgahlarda bulunuyor. Semt pazarlarında çevre ilçelerdeki üreticilerin de tezgah açmasıyla çeşit sayısında büyük artış meydana geliyor. Bütün mevsimlerde yüzlerce çeşit sebze ve meyvenin bulunduğu semt pazarlarına her hafta binlerce kişi geliyor. Tepeköy İZBAN durağının perşembe günü kurulan semt pazarının sınırları içerisinde olmasının getirdiği ulaşım kolaylığı ile İzmir'in pek çok ilçesinden de sadece alışveriş yapmak için Torbalı'ya gelen vatandaşlar da oluyor. Ürün çeşitliliğiyle ön plana çıkan semt pazarlarında havaların soğumasıyla gelenlerin sayısı, bir hayli azaldı.

Pazardan alışveriş azalıyor

İlçenin merkezi mahallelerinde kurulan semt pazarları, havaların soğuması ile birlikte olumsuz etkilendi. Zor hava şartlarına rağmen tezgahlarını açarak çalışan pazar esnafı, satışlarının düşmesini vatandaşların manav ve süpermarketlere gitmesi olarak değerlendirdi. Özellikle süpermarketlerdeki manav bölümlerinde mutfak alışverişi yapıldığını ifade eden pazar esnafı Alim Emir, 'Havalar son haftalarda iyice soğudu. Havaların soğumasıyla bizim işlerimiz de durdu. Vatandaş, pazara çıkmaz oldu. Pazar yerine süpermarketlerden sebze ve meyve alıyor. Pazarda tazesi ve ucuzu varken marketlerden daha kötü ürünü daha pahalıya alıyor. Bizim işimizi etkileyen büyük etkenlerden birisi budur. Pazardan alışveriş kültürü de yavaş yavaş yok oluyor' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme