Şırnak’ta yapılmaya çalışılan köprü 7 yıldır tamamlanamadı

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı Şırnak’ın Cizre ilçesinde 7 yıldır yapılmaya çalışılan köprü, 3 kez ihalesi yapılmasına ve...

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 7 yıldır yapılmaya çalışılan köprü, 3 kez ihalesi yapılmasına ve 104 milyon lira harcanmasına rağmen bitirilemedi. Belediyeye atanan kayyum, belediyenin kamuya ait meydanlarını, parklarını ve taşınmazları satmasına rağmen 220 milyon lira borç bıraktı.

2016 yılında bölgeye atanan kayyum Belediye Başkanı Faik Arıcan, ihalesi yapılan 300 metrelik taş köprünün 1,5 yıla bitirileceğini söylemişti. İhaleyi alan şirket olan Egecen Akaryakıt Nakliyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve Pek-er İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, köprü inşaatını 7 yıldır tamamlayamadı.

2016 yılından beri belediyeye 4 kayyum atanmış durumda. Bu belediye başkanları aynı köprü için 3 kez ihale yaparken, ihaleleri 2 kez revize etti. Son kertede köprünün maliyeti 104 milyon 50 bin 553 lirayı buldu.

2019'daki yerel seçimlerde belediye başkanlığını Halkların Demokratik Partisi kazanmış, 7 ay sonra belediyeye bir kez daha kayyum atanmıştı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme