Sinirsel ağrılar

Bu çeşit ağrılar, küt ağrı şeklindedir.  Vücudun her yerinde hissedilebilir. Ama çoğunlukla kalp çevresindeki ağrılardan şikayet...

Bu çeşit ağrılar, küt ağrı şeklindedir.  Vücudun her yerinde hissedilebilir. Ama çoğunlukla kalp çevresindeki ağrılardan şikayet edilir. Bazı kimseler de, başlarını bir çember gibi sıkan Başağrılarından şikayet eder.

İşte bu çeşit ağrılar, bedeni bir arızadan kaynaklanmıyorsa, sinirsel ağrıdırlar. Bu gibi şikayetlerde, aşağıdaki reçetelerden herhangi biri kullanılır.

Reçete: 1- Malzeme: Lahana, Süt

Hazırlanışı: 4 su bardağı süte; 10 tane lahana yaprağı konur ve 15 dakika kaynatılır. Ilıdıktan sonra,  lahana yaprakları ağrıyan  bölgeye konur.

Reçete:2- Malzeme: Yabani karanfil, Su.

Hazırlanışı: 4 bardak kaynayan suya; 1 tatlı kaşığı kuru; ufalanmış yabani karanfil konur.10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve fincan içine1 kahve kaşığı bal konularak içilir.

Reçete:3- Malzeme: Acıhıyar(Ebu Cehil Karpuzu).

Hazırlanışı: 1 tane acıhıyar havanda dövüldükten sonra temiz bir parçasının üzerine konup, ağrıyan yere sarılır.

Reçete: 4 – Malzeme: Yanca, Su

Hazırlanışı: 4 su barağı kaynar suya; 2 tutam( 50 gram) yanca ilave edilir.10 dakika bekletildikten sonra temiz bir şişeye boşaltılır. Günde, 3 kere birer çorba kaşığı içilir.

Reçete:5- Malzeme: Kekik, Su,

Hazırlanışı: Banyo suyuna; 1 avuç kekik atılır. 10 dakika bekletilip, yıkanılır.

Aşağıdaki kaplıcalardan da faydalanılır:

Çekirge Kaplıcaları, Çekirge/Bursa

Karahayıt Kaplıcaları, Pamukkale/ Denizli

Balçova Kaplıcaları, Balçova/İzmir

Ilgın Kaplıcaları, Ilgın/Konya

Sıcak Çermik, Yıldızeli/ Sivas

Hazret-i Eyüp Türbesi, Urfa

Bakmadan Geçme