-ŞİMDİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE ODAKLANMA ZAMANI 

 CHP&rsquode Güriş yerel seçimi değerlendirdi, yeni dönemin startını verdi: Başar Uçar – CHP Ödemiş İlçe Başkanı...

 CHP'de Güriş yerel seçimi değerlendirdi, yeni dönemin startını verdi:

Başar Uçar – CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçim sürecini değerlendirdi ve Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin startını verdi.

CHP İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda ilk olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayan Güriş, daha sonra yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Güriş, '30 Mart 2014 Yerel seçim sürecini geride bıraktık. Sürecin sonunda hepimiz gördük ki; gerek Türkiye, gerek İzmir ve ilçemizde arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Bizler üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz.

'AKP YEREL SEÇİMİ GENEL SEÇİM HAVASINA SOKTU, DEVLETİN İMKANLARINI KULLANDI'

CHP çalışmıştır. Gereken çabayı da göstermiştir. Ancak bu çaba seçimleri almaya yeterli olmamıştır. AKP'nin devletin tüm imkanlarını kullanarak seçimlere girip, yaptığı yolsuzlukları ise 'Paralel devlet var, bizi yıkmaya çalışıyor' propagandasıyla mağdur olmuş süsü vererek seçim kampanyasını seçmenlerin özellikle kendi seçmenlerinin buraya odaklanmasını başarmıştır. Yerel seçim havasından genel seçim havasına sokmayı başarmıştır, Basın-yayın organlarını başta TRT, Anadolu Ajansı olmak üzere çok iyi kullanmış ve muhalefete ilişkin haberlere yer verilmesini engellemişlerdir. Seçimle de her türlü baskıyı kullanarak seçim sonuçlarını etkileyecek eylemler gerçekleştirdiler. Bu seçim sonuçlarını; duygu ve öfkenin önüne aklı geçirerek sorgulamamız gerekiyor.

Biz en büyük toplumsal muhalefet grubuyuz. Çatışma sürecinden beslenen bir siyasi iktidar var. Toplumu ayrıştıran kutuplaştıran ve bundan beslenen bir siyasi iktidar var. Çünkü totaliter yönetimlerin temel özelliği budur' dedi.

'BİZİM KİTABIMIZDA UMUTSUZLUK YOK'

Güriş şöyle devam etti: '2014 yerel seçimler bitti. Nerde hata yaptık diye kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Kendimizi yeteri kadar anlatamadık ya da inandırıcı olamadık, ama bundan sonra bir şey yapmayacağız anlamına gelmez.

Biz CHP'yiz bize oy veren vatandaşlarımızın hakkını korumak ve her oyun hakkını vermek zorundayız. Her oy bizim için çok değerlidir. Evet çıkan sonuçtan memnun değiliz. Ama bu moralimizi bozmayacak. Genel Başkanımızın dediği gibi; 'Bizim kitabımızda umutsuzluk yok'. Omuz omuza el ele vererek bütünleşerek daha fazla çalışacağız.

Seçim sürecinde kentte ve köylerde partimizin felsefesini anlatan, bayrağını sallayan tüm kadınlarımıza, gençlerimize ve yol arkadaşlarımıza Yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Onların terleri ve yorgunlukları boşa gitmedi. Biz savunduklarımızın arkasındayız. Yeni enerji ile halkımızla kucaklaşma arzumuz hep var. Bize bu seçimlerde destek veren vatandaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Bize destek olup oy veren ya da vermeyen her vatandaşımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz'

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN TEK VÜCUT OLMALIYIZ'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını kaydeden Güriş, 'Bizler bu seçimde Atatürk İlkelerine bağlı ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacak bir adayın yanında olacağız. O yüzden bu seçim de çok önemli. Kendi içimizdeki çekişmeler asıl hedefe varmamızın önünde engel olacaktır. Zaman önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanma zamanı. Genel Başkanımızın da dediği gibi Parti içi çekişme zamanı değil, çalışma zamanı .Ben çalışacağım ülkeme karşı sorumluluğum var ben partiliyim diyorsanız o zaman umutla heyecanla önce Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütünleşerek yol arkadaşlığına devam edeceğiz.  

Hukukun gerçek anlamda üstün olduğu, daha güzel, daha varlıklı, alın terinin para ettiği, daha özgür, yalanın ve yolsuzluğun itibar görmediği, Bir ülke için hep birlikte; çalışacağız çalışmak zorundayız' ifadelerini kullandı. Güriş, Cumhurbaşkanlığı seçimi için köy köy, mahalle mahalle dolaşarak geniş bir katılımla çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme