Sevgi yoluna 'Güvenlik' engeli

Adana'da yağışların azlığı dolayısıyla Seyhan Baraj Gölü'nde su düzeyi akıl kıyıdan 500 mt. uzaktaki Sevgi Adası'na...

Adana'da yağışların azlığı dolayısıyla Seyhan Baraj Gölü'nde su düzeyi akıl kıyıdan 500 mt. uzaktaki Sevgi Adası'na bağlanak sağlayıcı yol ortaya çıktı. Geçmiş senelerde vatandaşların yayan yahut araçlarıyla gittiği adaya, bu yıl girişler Devlet Su İşleri (DSİ) çeşidinden boğulmalar ve düzenlilik sebebi öne sürülerek engellendi.

Türkiye'nin en şişman ve en çoğalan ekincilik arazilerinin bulunmuş yer aldığı Adana'da rahmet yağmamasından ötürü hem sulamada bununla beraber enerjide makbul Seyhan Baraj Gölü'nde sular kısaca 500 mt. çekildi. Suların çekilmesiyle baş başa Sevgi Adası'na bağlanak sağlayıcı yol da ortaya çıktı.

Girişler engellendi

En sonuç 2021 yılının Eylül ayında ortaya çıkan ve o devir yolu gören vatandaşlar, otomobilleriyle, motosikletleriyle yahut yayan adaya gidip banklara oturup manzaranın keyfini sürdü. Ancak bu yıl DSİ çeşidinden boğulmalar ve düzenlilik sebebi öne sürülerek adaya bağlanak yolu belli bölümlerde kesilerek kapatıldı.

Esnaf kıvançlı oldu

Sevgi Adası yöresinde ki esnaflar ise DSİ'nin kararından kıvançlı oldu. Esnaflar, yolun ortaya çıkmış yer aldığı herhangi ortak çağda boğulmaların yaşandığını yahut adaya şeb saatlerinde revan bazısı şahısların aksi davrandıklarını söyledi.

'Çok akilane ortak karar'

İhlas Haber Ajansı'na mütekellim Çetin Deniz adlı esnaf, 'Devlet Su İşleri'nin emek harcaması aşırı durumunda oldu. Bura açıkça yer aldığı düşüncesince kollar yayan gidiyorlardı. Boğulmaların önüne bırakmak düşüncesince bu tedbir alındı. Burada gark tehlikesi aşırı ortak tomar oluyordu. Doğru ortak karar. Geceleri burayı çirkin kasıtlı kullanan kişilerde vardı. Biz işletmeciler düşüncesince dobra oldu' ifadelerini kullandı.

'Burası ziyan oluşturuyor'

Ramazan Yücel adlı yurttaş ise kararın durumunda bulunduğunu belirterek, 'Gölün suyu çekilmiş yer aldığı düşüncesince bura ziyan oluşturuyor. Devlet Su İşleri'nin meydana getirdiği bu infaz dobra oldu. Orada alıcı yok. Geçmiş senelerde sıkkın bazısı ahval oldu. Devletin polisi ortak derinti işinin ortada onlarla uğraşmamalı. Burada vasıtaların kalma tehlikesi de oluşturuyordu. Adanın çevresinden suya da giriliyordu. Çok akilane ortak değişmeyen oldu' diyerek konuştu.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme