Sendikalandığı için işten kovulan Sputnik gazetecisi “karar hukuksuzdur, işlerimize geri döneceğiz”

Türkiye Gazeteciler Sendikası’na katılmak isteyen Sputnik TR gazetecileri, gazete yönetimi tarafından işten çıkarılmıştı. Çıkarılan gazetecilerden biri,...

Türkiye Gazeteciler Sendikası'na katılmak isteyen Sputnik TR gazetecileri, gazete yönetimi tarafından işten çıkarılmıştı. Çıkarılan gazetecilerden biri, özellikle Rus gazetecilere desteğinden dolayı teşekkürlerini ileterek, Sputnik gazetecilerinin tehditlere ve 'ajan' yakıştırmalarına maruz kaldığını, kararın hukuksuz olduğunu ve gazetecilerin mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Gazeteci Erkin Öncan, yaptığı açıklamanın tamamında 'Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi, sendikalı olduğumuz için topluca işten atıldık.

Öncelikle, başta Türkiye'deki meslektaşlarım olmak üzere, Sputnik'in çeşitli servislerinden ve Donbass'ta savaş cephesinde haber takibi yapan Rus meslektaşlarımızdan gelen destek mesajları için çok teşekkür ederim.

Bugüne kadar çok önemli kriz başlıklarında tehditlere, 'ajan' yakıştırmalarına, hedef göstermelere, fişlemelere rağmen dik durarak işimizi yaptık.

Bundan sonra da yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu karar hukuksuzdur, işlerimize geri döneceğiz.

Sürecin en başında söylediğimiz gibi, bundan sonra da 'Ни шагу назад!' (Geri adım yok) demeye devam ediyoruz. Gücümüz örgütlülüğümüzden geliyor.

Herkesi, emek ve sendika mücadelemizde bizlere destek olmaya, henüz sendikalı olmayan meslektaşlarımı da sendikalı olmaya davet ediyorum.

(Soran arkadaşlar için bir not: Doğal olarak, Radyo Sputnik'te yayınlanan Gerçeğin Yörüngesi' isimli radyo programım da yayından kaldırıldı.)' dedi.

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi, sendikalı olduğumuz için topluca işten atıldık.

Öncelikle, başta Türkiye'deki meslektaşlarım olmak üzere, Sputnik'in çeşitli servislerinden ve Donbass'ta savaş cephesinde haber takibi yapan Rus meslektaşlarımızdan gelen destek mesajları… https://t.co/d7F0JzplY0

— Erkin Öncan (@erknoncn) August 7, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme