Şemsiyeyi koyan örnek vatandaş bulundu

Türkiye'nin gündemine oturan trafik lambasının üzerindeki yuvaya kumruların sıcaktan etkilenmemesi için bırakılan şemsiyeyi kimin koyduğu ortaya...

Türkiye'nin gündemine oturan trafik lambasının üzerindeki yuvaya kumruların sıcaktan etkilenmemesi için bırakılan şemsiyeyi kimin koyduğu ortaya çıktı. Olayın kahramanının Demirdere'den 34 yaşındaki Erol Yörük olduğu öğrenildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ödemiş'e geldiğinde canının kar helvası çektiğini dile getiren Yörük, 'Bayram etkinliklerini izlemek için gelmiştim. Daha sonra kar helvasını yemek amacıyla caddeye yakın bir yere oturmuştum. Kumrunun sıcak altında kalmasına gönlüm razı olmadı. Işıkların yakınında bulunan bir işyerinden hem şemsiye hem de oraya monte etmek amacıyla bantla uzun plastik sopa alarak yerleştirdim. Daha sonra da rahatça kar helvası yemeye devam ettim. Demirdere'de de yuvaya her zaman yiyecek bırakıyorum. Onlar da bir can taşıyorlar. Veteriner Hakan Erdoğan tarafından arandığımı öğrenince kendisini arayarak şemsiyeyi benim koyduğumu söyledim. Bunun her insanın yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum' dedi.

Gazetelere ilan verecekti

Kumrunun bulunduğu yuvaya iki kez yavru bırakan Hakan Erdoğan, 'Arkadaşımızı bulmak ve tebrik etmek amacıyla sosyal medyayı kullandım. Veteriner olmam nedeniyle çok takipçim bulunuyor. Onu bulmak için hem Ödemiş Belediyesi'ne hem de yerel gazetelere ilan vermeye hazırlarken kendisi bana ulaşarak buraya geldi. Şu anda çok rahatladım. Kendisi ile tanıştığım için çok mutluyum. Dostluğumuz, bundan sonra da devam edecek' ifadelerini kullandı.

'Ödül verilmeli'

Demirdere Mahallesi Muhtarı Muharrem Kırıcı ise, 'Bu örnek davranışı gerçekleştiren kişinin yapan köyümüzden bir arkadaşımız olması, beni daha da memnun etti. Son dönemde gündeme gelen hayvanlara karşı eziyet ve şiddeti de sonuna kadar kınıyoruz. Konuyu öğrenince hemen kendisini tebrik ettim. Ödül verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlık adına örnek bir davranış' şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

 

 

Bakmadan Geçme