ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN ANILDI
İzmir´in işgali sırasında, düşmana ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak&rsquota İlk...
İzmir´in işgali sırasında, düşmana ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak'ta İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.
İzmir'in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919 da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin, İzmir'deki İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen yaklaşık 150 kişinin katıldığı törenle anıldı. Törene İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Vatan Partisi İzmir Milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu'nun yanı sıra gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu öğrencilerinin de hazır bulunduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de anıta çelenk koydu.
GAZETECİ ZOR KOŞULLARA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
Dikmen, törende yaptığı konuşmada, bu meydanda 96 yıl önce atılan ilk kurşunun gururlu sonun başlangıcı olduğunu belirterek ´Bu meydanda aynı zamanda, Hasan Tahsin´in o kara, kapkara günde attığı ilk kurşundan sonra kurtuluş yolunda, ulus olma yolunda son kurşunun da atıldığı meydandır. Milli Mücadele´yi başlatan Kurtuluş´u müjdeleyen o ilk kurşun, Tük ulusunun özgürlük simgelerinden biridir. Hasan Tahsin sadece gazetecilerin değil, İzmir´in İzmirlilerin de onurudur. Hasan Tahsin özgür bir ülke için, özgür bir millet için canını feda etmiştir. Aynı inanca sahip birçok gazetecimiz ise basın özgürlüğüne sıkılan kurşunların hedefi olmuştur. Gazetecilere yönelik baskı, tehditler özgürlük ateşini söndüremez. O ateş için verilen mücadelede de, cesur gazeteciler bir adım bile geri adım atmaz.´ Son 10 yıldır hemen her platformda sıklıkla sorunlardan, basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerden, sansür ve oto sansürün bir virüs gibi yayıldığından bahsedildiğini anlatan Dikmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ´İlerleyen teknolojiye rağmen gerileyen haklarımızdan, ağırlaştırılan çalışma koşullarından, üzerimizde yoğunlaşan baskılardan bahseder olduk. Sorunlarımız artarak devam ediyor. Bu ağır, zorlu mesleki koşullar içinde umutlarımızı yitirmeden, mesleğimizin olmazsa olmazlarından ödün vermeden, ulusça birlik ve beraberlik inancıyla mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. ´´Anma törenine katılanlar, konuşmaların ardından İlk Kurşun Anıtı'nın önünden ayrıldı.
İZMİR (İHA)