Şehit ailesine anlamlı ziyaret

Ödemiş 50.Yıl Ortaokulu, sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki etkinliklerine yeni bir halka daha ekledi. Okul Müdürü Hasan...

Ödemiş 50.Yıl Ortaokulu, sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki etkinliklerine yeni bir halka daha ekledi. Okul Müdürü Hasan Boyraz ile bir grup öğrenci, 23 yıl önce PKK terör örgütü tarafından Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Böğürdelen köyünde haince şehit edilen Süleyman Özdemir'in baba evine ziyaret gerçekleştirdiler.

50. Yıl Ortaokulu Müdürü Hasan Boyraz, '50. Yıl Ortaokulu olarak akademik, sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda elde ettiğimiz başarıların yanında sosyal projelerimizle de Ödemiş'te farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Bu projede de varlığımız için şehit olan Süleyman Özdemir kardeşimizin ailesiyle dertleşmek, acılarına ortak olmak ve öğrencilerimizde var olan vatan-millet-bayrak sevgisi ile şehitliğin yüceliğini pekiştirmek istedik' dedi.

Proje koordinatörü Müdür Yardımcısı Atalay Balcılar, 'Şehitlerimiz bizim vazgeçilmez değerlerimizdir. Şehidimiz Süleyman Özdemir'in emanetleri de emanetlerimizdir. 50. Yıl Ortaokulu olarak şehidimize saygı anlayışında hareketle milli ve manevi sorumluluğumuzu da yerine getirmek istedik. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu ziyareti kabul eden ailemizin kadirşinaslığı bizleri şereflendirmiştir. Her zaman ailemizin yanında olacağız' dedi.

Ziyarette bulunan öğrenciler de, 'Çok çalışarak milli ve manevi değerlerimize, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkarak Türk vatanı yüceltmek ülkümüz olacaktır. Bunu başarabilirsek tüm şehitlerimizin, özellikle de Süleyman Özdemir ağabeyimizin haklarını ödemiş oluruz' diyerek duygularını dile getirdiler.

Okul Müdürü Hasan Boyraz tarafından okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Neslihan Özgüven'in çizdiği Şehit Özdemir'in çerçeveli fotoğrafının acılı aileye verilmesi Özdemir ailesini hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Bundan 23 yıl önce haince şehit edilen Özdemir'in fotoğrafı, aile tarafından hemen evin duvarına asıldı.  Yapılan ziyarete Ödemiş Kapalı Cezaevi'nde görevli kıdemli başçavuş Hayrettin Türkmen de katılırken şehidin babası da, 'Ödemiş 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, beni ve eşimi son derece mutlu etti. Vatan sağolsun, devletimiz var olsun' dedi.

HABER: TURGAY KONURALP

Bakmadan Geçme