Seferihisarlı çiftçilere müjde

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı...

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Çamtepe-Gödence Göleti'nin inşaatının son aşamasına geldiğini açıkladı. Kurak toprakları sulayacak olan gölet, bölgedeki çiftçilere yılda 1 milyon lira kazandıracak. Gölet gövdesi, sulama hatları ve sanat yapıları inşaatı tamamlandı ve pompa istasyonu inşaatı devam ediyor.

Çamtepe-Gödence Göleti, 680 dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayacak ve 400 bin metreküp su tutacak. Göletin gövdesi için 110 bin metreküp dolgu yapıldı ve gövde temelden yüksekliği 35 metre olacak.

1 milyon lira kazandıracak

Gölet, kurak toprakları sulayarak bölgedeki çiftçilere yılda 1 milyon lira kazandıracak. Başkan Aydın, DSİ'nin hava koşullarına rağmen hızlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti ve göletin su tutmaya başladığını söyledi. 680 dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayacak gölet, gövdesi, sulama hatları ve sanat yapıları inşaatı tamamlanmış durumda. Göletin pompa istasyonu inşaatı ise hala devam ediyor ve 2 ay içinde hizmete girecek.

-İHA

Bakmadan Geçme