Sedat Peker’in ifşaalarında yer alan Paramount Otel, orman içerisine doğru genişleyecek

Sedat Peker’in ifşa videoları yayınladığı dönemde adı sıkça duyulan Paramount Otel’in genişlemesi için Çevre, Şehircilik ve...

Sedat Peker'in ifşa videoları yayınladığı dönemde adı sıkça duyulan Paramount Otel'in genişlemesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

Otel, Bodrum'da bulunuyor ve şu anda Be Premium ismiyle biliniyor.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberime göre, otelin genişlemesini yapacak şirket ise Unico Sigorta. Şirket, otelin genişletilmesi için 2020 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci için başvurmuş, bakanlık onay vermemişti.

Başvuru, 21 Mart 2022 tarihinde tekrar edildi ve 14 Temmuz 2023 tarihinde bakanlıktan 'ÇED gerekli değildir' kararı geldi. 75.000 metrekarelik bir alanı kapsayan otelin, 2. derece sit alanı olarak kabul edilen orman arazisi içerisine doğru 26.000 metrekare daha genişletilmesi planlanıyor. Proje ile beraber oteldeki oda sayısı 98'den 315'e çıkarılacak ve planlananlara göre 6 milyon lira para harcanacak.

SaBıKa Holding'e aitti

Otelin bulunduğu alan, Orman ve Su İşleri Başkanlığı'nca 49 yıllığına olmak üzere Ufuk Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne tahsis edildi. Alanın kullanım hakkı ise ÇED sürecini başlatan Unico Sigorta tarafından satın alındı. Söz konusu sigorta şirketi, 'kara para aklama' suçlamasıyla karşı karşıya kalmasının ardından Amerika'ya kaçan Sezgin Baran Korkmaz'a aitti. İddialara göre Korkmaz, kendisine dava açılmasından kısa bir süre önce şirketin yönetimini değiştirmişti.

Sedat Peker'in 2021 yılında yayınladığı ifşa videolarındaki bilgilere göre otel, pek çok gazeteci, yargı mensubu ve bürokrat tarafından, ücretsiz tatil yapmak için kullanılmıştı. Peker'e göre Korkmaz, otele 'çökerek' sahip olmuştu.

Otelin ilk sahibi olan iş adamı Atilla Uras ise, otelin üzerinde bulunduğu yerin sahibi olan Ufuk Turizm isimli şirketin tüm hisselerini, 2017 yılında Finsolvent isimli başka bir şirkete devretmişti. Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras, söz konusu devrin gerçekleşmesine rağmen Finsolvent'in gereken parayı ödemediğini söylemiş ve dava açmıştı. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi ise davada Uras'ı haklı bulmuş, Finsolvent'in 15,4 milyon dolar ödemesine karar vermişti. Gereken para da ödenmeyince haciz kararı verilmişti. Yasemin Uras, ayrıca EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu'nun, Atilla Uras'ın öldüğü gün otele tankla girdiğini iddia etmişti.

haber merkezi

Bakmadan Geçme