Seçimi kazanmak isteyen bir parti böyle davranmamalı

 Yeniizmir.com gazetesinden Sıla Arabacıoğlu/ Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılan tarihi seçimi geride bıraktı. Oy sayılarına yapılan itirazlar...

 Yeniizmir.com gazetesinden Sıla Arabacıoğlu/ Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılan tarihi seçimi geride bıraktı. Oy sayılarına yapılan itirazlar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda yarışacağı kesinleşti. Roman vatandaşların adeta kilit rolde olduğu seçim ile ilgili Bağımsız İzmir Milletvekili Özcan Purçu değerlendirmelerde bulundu. Roman vatandaşların Türkiye genelinde 5 milyona yakın oyunun olduğunu söyleyen Purçu,  'CHP seçimi kazanmak istemiyormuş gibi davrandı. Seçimi kazanmak isteyen bir parti böyle davranmamalı' açıklamasını yaptı.

'Türkiye çapında Romanların 5 milyon oyu var'

Özcan Purçu, CHP seçimi kazanmak istemiyormuş gibi davrandığını söyleyerek, 'Birçok roman, temsiliyetleri olmadığı için AK Parti'ye oy verdi. Hiç arayan soran yok. Roman mahallerinde AK Parti'nin oyu yüzde 80'i buldu. Türkiye çapında Romanların 5 milyon oyu var. Geçen seçimlerde CHP'nin oy oranına baktığınızda ve şimdi baktığınızda farkı görürsünüz. CHP'nin yüzde 90 aldığı mahallelerde şu anda AK Parti ezicim farkla kazandı. Seçimi kazanmak isteyen bir parti böyle davranmamalı' diye konuştu.

'Bunun hesabını CHP'nin kurmayları ödesin'

CHP'nin başarısız olmasının en büyük nedeninin aday tercihleri olduğunu dile getiren Purçu, 'Adaylar, oy getirmekten çok oy götüren bir profile sahip. Arkasından bir kişi bile gelmeyecek adayları alıp üst sıralara koydular ve tepki aldılar. En çok kazanmamız gereken zamanda yarı yarıya hüsrana uğradık. AK Parti'yi şimdi değil de ne zaman yeneceksiniz? Bunun hesabını CHP'nin kurmayları ödesin. Ben boşu boşuna istifa etmedim. CHP'nin özüne ve tüzüğüne aykırı tüm davranışları en önemli seçimde sergilediler. Sonucun böyle olmasının en büyük sebebi CHP'li kurmaylar ve özellikle genel başkan yardımcıları yüzündendir. Hepsi istifa etsin' dedi.

'Seçim öncesi Romanlara çağrı'

Purçu, Roman vatandaşların şu anda Zafer Partisi ve Sinan Oğan kimi destekleyecekse ona oy vermeye hazır olduğunu belirterek, 'Çünkü Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ ve Sinan Oğan dışında kimse Romanlara kucak açmadı. Özdağ, seçim öncesi Romanlara çağrı yaptı. 5 milyon oyu blok halinde Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın destekleyeceği adaya verecekler. Biraz önce Ümit Özdağ 'CHP'den biri kimse aramadı' dedi. Böyle bir şey olur mu? Onların yüzde 5'lik bir oyu var. 0,5'lik farkla ikinci tura giden seçimde her oy çok kıymetli' açıklamasını yaptı.

(Haber Merkezi)

 

Bakmadan Geçme