Şaşal Su Fabrikası'nda çalışmalar başladı

Fabrikada hijyenik koşullarda yapılan şişeleme üç adımdan meydana geliyor. Öncelikle Şaşal su, kaynağından depoya geliyor. Depoda...

Fabrikada hijyenik koşullarda yapılan şişeleme üç adımdan meydana geliyor. Öncelikle Şaşal su, kaynağından depoya geliyor. Depoda toplanan su, filtre cihazına iletiliyor ve ozonla zenginleştirilmiş hava ile sterilize ediliyor. Hemen ardından dolum cihazına alınarak şişelere dolduruluyor. Fabrikadaki bu süreçle ilgili gerekli tetkikler ve test süreçleri sona erdi.

Şişeleme süreci sırasında ve sonrasında suyun kalitesi, şişe hattının işleyişi, şişelerin temizlenmesi, kapak kapatma, etiketleme ve son olarak paketleme gibi birçok işlem test edildi. Deneme dolumları başarıyla yapıldı. Tesisin içinde bulunan laboratuvarda ise kalite standartlarına uygun aralıklarla sudan numune alınarak düzenli olarak testler yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şaşal'ın İzmir'e geri döndüğünü ifade ederek 'Şaşal suyu 100 yıllık bir Cumhuriyet projesidir. 1930'lu yıllarda ilk paketlemesi yapılan fabrikayı çok yakında tekrar açıyoruz. Bu ekonomik krizde İzmir'den yükselen bir kale daha dikiyoruz. Çünkü her fabrika bir kaledir, biliyoruz' dedi. İzmirliler için Şaşal suyun ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, 'Şaşal deyince İzmirlinin çok heyecanlandığını olduğunu biliyorum. Şaşal markasını, ismini tekrar İzmirlilerle buluşturmak bu yüzden çok gurur verici' diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme