Şanlı direniş pazar günü anılacak

Ödemiş'te Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği İlkkurşun'un 98. yılı kutlanacak. Her yıl Mayıs ayının...

Ödemiş'te Yunan işgaline karşı ilk halk direnişinin gösterildiği İlkkurşun'un 98. yılı kutlanacak. Her yıl Mayıs ayının son pazar günü Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen tören, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle 21 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edilmesinin ardından Ege Bölgesi'nin iç kesimlerine yönelen Yunan ordusuna karşı Ödemiş yakınlarındaki Hacı İlyas Köyü'nde sivil halktan ve askerlerden oluşan 'Yiğit Ordusu' tarafından 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gecede direniş göstermiştir. Bu bağlamda her yıl Mayıs ayının son pazar günü İlkkurşun Anıtı'nda tören düzenleniyor. Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen tören, 21 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. Törende çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yer alıyor. Program kapsamında şiir okunması, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün zeybek ekibi ile mehteran takımı ve Efeler Derneği'nin gösterilerine yer verilecek. 

Programa katılan vatandaşlar, İlkkurşun Anıtı'nın bulunduğu tepede piknik yapma ve aynı zamanda İlkkurşun Mahallesi girişinde açılacak sergilerde alışveriş yapma fırsatı yakalayacaklar.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme