Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır

Mehmet Fatih Kacır, 1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi’nde ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. 2003...

Mehmet Fatih Kacır, 1984 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi'nde ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. 2003 yılında Türkiye standartlarında yapılan üniversite giriş sınavlarında 12. olarak başarılı bir derece elde etmiştir. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü tamamlamış ve 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun olmuştur. Üniversite döneminde temsilci öğrenciliği yapmış, Proje ve Araştırma Kulübü'nün kurucu başkanlığını üstlenmiş ve öğrenci yöneticiliğini yürütmüştür.

Mezuniyetinin ardından girişimci olarak farklı hizmetlerde faaliyet göstermeyi tercih etmiştir. Simülasyon yazılım ve donanımları, dijital açık hava reklamcılığı, sanal gerçeklik uygulamaları ve gıda sektörlerinde tasarruf etmiş ve yönetmiştir. Şirketlerinde işletim uygulamaları için yararlı model ve endüstriyel yapılar geliştirme konusunda öncü olmuştur. Ticari harcama yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynamıştır.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) kurucuları arasında yer almakta ve vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. T3 Vakfı bünyesinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı, Bilim Merkezleri ve Girişim Merkezi programları gibi birçok önemli inisiyatif çağına ulaşmıştır. Ayrıca Türkiye'nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest İstanbul'un da öncülerinden biri olmuştur.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme