Salı Pazarı

Yerel gazete, yerel haber ve yazılarla donanmalı. Yerel gazete deyince aklımıza, öncelikli olarak yerel ölçekte yapılan...

Yerel gazete, yerel haber ve yazılarla donanmalı. Yerel gazete deyince aklımıza, öncelikli olarak yerel ölçekte yapılan proje ve çalışmalar gelmeli.

'Öncelikle' diyorum, yerel gazetede her zaman yerel yazılacak diye bir kural da yoktur.

Yerel gazetede, yerel ölçekte etkinlik ve çalışmalar olmalı diyorum ama malum yerel yazmanın da bir sorumluluğu vardır.

Nedir bu sorumluluk?

Yazarsın ama birilerinin hoşuna gitmez…

Yazarsın ama birilerinin nasırına basarsın…

Yazarsın ama 'vay' deyiverirler.

Yazarsın ama yazamazsın işte…

Sanıyorum Belediye Başkanımız Sayın Mahmut Badem, referandum çalışmalarının ardından soluğu Amerika'da yaşayan oğlunun yanında aldı. Bildiğim kadarı ile sayın başkan torun sahibi. Hakkıdır, köy köy mahalle dolaşıp siyaseten savunduğu fikrin daha çok oy alması için mücadele etti. Dinlenmek, herkesin olduğu kadar onun da hakkıdır.

Sayın Badem'in Amerika'ya gidişi ile ilgili çok sayıda 'söylenti' var. Zaman zaman benim de kulağıma geliyor. Çevresi ile birlikte 150 bine yaklaşan bir nüfusa sahip bir ilçede belediye başkanlığının mesaisi 08.00-17.00 olmaz. Belediye başkanlarının da dinlenmeye, gezmeye ve eş dost ve çoluk çocuk ziyaretine hakları vardır.

O Amerika'da iken eski Salı Pazarı'nda da yıkım çalışmaları başladı. Eski Salı Pazarı ile ilgili de çok sayıda söylenti var. Belediyenin internet sitesinde bulunan projeyle ilgili bilgilere ve haberlere göz şöyle bir attım. Özetle şu bilgilere yer verilmiş:

'Ödemiş Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Salı Pazarı alanının düzenlemesi projesi için ilk kepçe vuruldu. Ödemiş'in çehresini değiştirecek projenin 8 ayda tamamlanması planlanıyor. Ödemiş'teki birçok etkinliğin yapıldığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Salı Pazarı alanı yenileniyor. 1996 yılından bu yana hizmet vermekte olan alanın günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak ve modern bir görünüme kavuşması amacıyla yeni bir düzenlenme yapılıyor. Anafartalar Mahallesi Sağlık Caddesi üzerindeki mevcut alanın genişletilerek uygulanacak proje için çalışmalar başladı. Mevcut zeminde söküm çalışmalarına başlayan ekipler, kafeterya ve çevresindeki alanda çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta alt yapı çalışmalarının yapılacağı alanda zemin kaplaması, kuru havuz ve kafeteryanın çalışmaları eş zamanlı devam edecek. 14.500 m² bir alanda uygulanacak projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, skate park, 3 pota basketbol alanı, amfi, sisleme arkadı, satış ve sunum standları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alıyor. Proje tamamlandığında şehre modern bir dinlenme alanı kazandırılmış olacak. Salı Pazarı Kafeteryası ise Çilek Sokak'ta hizmet verecek. Salı Pazarı alanının yenileme çalışmalar kapsamında Salı Pazarı Kafetaryası da modernize edilecek. Bu süreçte hizmetin devamlılığı açısında kafeterya, Çilek Sokak'ta Salı Pazarı alanı olarak kullanılan alanda hizmet verecek'

İlçe sakini bir vatandaş olarak tabii ki ben de bu düzenlemenin kaça mal olacağını merak ettim.

İzlediğim kadarı ile basında da bununla ilgili çok sağlıklı bir açıklama olmadı. Belki vardı da ben kaçırdım.

Söz konusu yer, bizim evimize yakın olduğu için Salı Pazarı Kafeteryası özellikle yaz akşamları tercih ettiğimiz bir oturma alanı idi. Bu bölgedeki özel işletmelerin çoğunda ağırlıklı olarak gençler ve öğrencilerimiz oturduğu için biz de zoraki olarak ya belediye kafeteryasını ya da bir iki özel işletmeyi tercih ediyoruz. Bana göre bu alan, trafik açısından biraz daha sağlıklı denetlense bir süre daha ihtiyaca cevap verebilirdi.

Salı Pazarı ile birlikte Saraçoğlu Stadyumu ile ilgili de bazı projelerin olduğu söyleniyor.

Belediyemizin oldukça fazla borçları var deniliyordu. Kaça mal olacak, ne zaman bitecek, yetişmiş çınar ağaçları kesilecek mi gibi sorular hep aklımızda.

Ama benim merak ettiğim bir başka konu, 50. Yıl Ortaokulu önünden kuzeye doğru giden caddenin devamı açık mı olacak yoksa kapanacak mı?

Malum, Sanayi'den kuzeye doğru iki ana caddemiz var. Zamanla Saraçoğlu Caddesi'nde trafik sorunu oluşuyor. Tek yön olsun tartışmaları da yapılıyor zaman zaman ama alternatifi yok.

Salı Pazarı ile Ticaret Meslek Lisesi arasındaki 'gayrı resmi' yol kapanırsa 50. Yıl önünden kuzeye çıkan Namık Kemal Caddesi'nin önü bıçak gibi kesilmiş olacak. Peki, Hamdi Bey Camii'nin önünden Efe Konutlara doğru çıkan caddenin genişliği ne işe yarayacak?

Acaba, üç-beş yıl sonra bu alanda yeniden bir çalışma yapma ihtiyacı ortaya çıkmay

Bakmadan Geçme