Salatalık üreticileri fiyatlardan yana dertli

Kaymakçı mahallesindeki salatalık üreticileri artan maliyetlerle düşen fiyatlardan yana dertli olduklarını söylediler. MALİYETLER ARTARKEN, FİYATLAR DÜŞÜYOR...

Kaymakçı mahallesindeki salatalık üreticileri artan maliyetlerle düşen fiyatlardan yana dertli olduklarını söylediler.

MALİYETLER ARTARKEN, FİYATLAR DÜŞÜYOR

Kaymakçı Mahallesi'nin tarım ürünleri satış merkezi olan Raşit Şen Pazaryerinde topladığı salatalığı satmaya çalışan üretici Yakup Şen, ürünlerin son yıllarda üreticisine para kazandırmadığını söyledi. Şahin 'Bu yıl şuanda Kaymakçı mahallesinde salatalık satışı hareketliliği sürüyor. Burada 1 numara salatalık 2 lira 20 kuruş, 2 numara 90 kuruş, 3 numara da 40 kuruş gibi fiyatlarda satılmaktadır. Baktığımızda girdi fiyatları ve hergün artan mazot, gübre gibi bir takım maliyetlerin de gün geçtikçe aşırı şekilde zamlanması haliyle burada belimizi bir hayli bükmektedir.'dedi.

'HER YIL ÜRETİMLERDE ZARARLAR BİRAZ DAHA ÇOĞALIYOR.'

Şahin 'Son yıllarda patates, karpuz gibi bazı bölgemizde yetişen ürünlerin yanında salatalıkta da aslında fiyatı istenilen düzeyde değildir. Burada o kadar üretici var. Ama bir de maliyetleri de hesapladığınızda gider geliri asla karşılamamaktadır. Bölgemizde her yıl üretimdeki bir takım fiyat istikrarsızlığı da haliyle üreticileri bir hayli zor duruma düşürmektedir. Salatalıkta, fiyatlardaki düşüşle birlikte, bizler umduğumuzu tam olarak bulamadık.'dedi.

Bakmadan Geçme