ŞAİK Lisesi, Güçlendirme Çalışmalarıyla Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamına Kavuşuyor

Tire’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi, daha güvenli bir eğitim...

Tire'nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi, daha güvenli bir eğitim ortamı sunmak için güçlendirme çalışmalarına başladı. Bu tarihi okul, uzun yıllardır binlerce öğrenciye sağladığı nitelikli eğitimle kamu, iş dünyası, sanat, spor, sağlık ve diğer birçok alanda başarılara imza atmıştır.

1936-1937 eğitim öğretim yılında ortaokul olarak temelleri atılan okulumuz, 1966-1967 eğitim öğretim yılında lise bölümünü de bünyesine katarak bugünkü B Blokta eğitim vermeye başladı. Ancak daha sonra, 1973-1974 eğitim öğretim yılında C Blok olarak yapılan bina, yapılan incelemeler sonucunda depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek güçlendirme ihtiyacı doğdu.

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın Yüzbaşıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulun A Blok Spor Salonu ve B Blok sınıflarında tamirat ve onarımların gerçekleştirileceğini, C Blok'un ise tamamen güçlendirilerek en kısa sürede eğitime hazır hale getirileceğini belirtti. Ayrıca, okulun bahçe duvarlarının da yenileneceğini ekledi. Amacın, ilçedeki öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamında öğrenim görmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

 

Mustafa UYSAL /YENİ TİRE

Bakmadan Geçme