Sahil Güvenlik Komutanlığı, TCSG Umut Gemisi İle Şehit, Gazi ve Depremzede Ailelere Özel Etkinlik Düzenledi

  Alsancak Limanı’ndan hareket eden TCSG Umut korvetindeki etkinliğe katılan aileler, Sahil Güvenlik askerleri tarafından karşılandı...

 

Alsancak Limanı'ndan hareket eden TCSG Umut korvetindeki etkinliğe katılan aileler, Sahil Güvenlik askerleri tarafından karşılandı ve özel ilgi gördü. Etkinlik sırasında Sahil Güvenlik helikopteri de denizde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Kıbrıs Gazisi Nazif Gökkan, geçmişte yaşadığı deneyimleri paylaşarak, gazi olmanın onurlu bir duygu olduğunu belirtti. Gemide duygusal anlar yaşayan diğer Kıbrıs Gazisi Cihan Erengil de o dönemdeki hislerini paylaşarak gururlu olduklarını ifade etti.

Etkinlikten memnuniyetlerini dile getiren şehit ve gazi yakınları da bulundu. Gazi eşi Ummuhan Gökkan, her yıl düzenlenen etkinliklere katılmaktan mutluluk duyduklarını ve gazi bir eşe sahip olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Şehit Jandarma Er Ercan Kocaçal'ın yeğeni Emir Remzi Kocaçal da gemi ve etkinliği çok beğendiğini belirterek duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

TCSG Umut korveti, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanacağı günlerde de ziyaretçilere açık olacak. Vatandaşlar 30 Ağustos'ta sabah 09.00 ile 13.00 arasında gemiyi ziyaret edebilecekler. Ayrıca 14.00 ile 17.00 saatleri arasında körfez turuna katılma imkanı bulunacak. Aynı zamanda etkinlik kapsamında Sahil Güvenlik helikopteri denizde arama kurtarma tatbikatları yapacak.

İHA

Bakmadan Geçme