Sağlıklı ürünler için panel

Ödemiş'te bugün tarım kimyasallarının insana olan etkisi ve iklim değişikliği konularının değerlendirileceği bir panel düzenlenecek. Esnaf...

Ödemiş'te bugün tarım kimyasallarının insana olan etkisi ve iklim değişikliği konularının değerlendirileceği bir panel düzenlenecek. Esnaf Kefalet Kooperatifi Konferans Salonu'nda saat 14.00'te düzenlenecek panelde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Hakan Çakıcı ile Prof. Dr. Ümit Erdem katılımcılara bilgi verecekler.

Konuyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunan Koza-Der Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bağlı, 'Tarımsal ilaçların sebze ve meyveler üzerindeki kalıntılarının insanlara olumsuz etkileri, yediğimiz sebze ve meyvelerde kullandığımız tarımsal ilaçlar, Avrupa'nın dörtte biri olmasına rağmen sebze ve meyveler üzerindeki kalıntı miktarı Avrupa'nın dört katı fazladır. Pazarda rekabet amacıyla çiftçilerimizin uyguladığı böcek geliştirici ve renklendirici ilaçların yerine alternatif doğal ürünlerin tüketilmesine dikkat çekmek istiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden önemli.  Kullanılan kimyasal gübrelerin yer altı sularına karışarak azot oranının yükselmesi, toprakların çoraklaşması ve tuz oranının artması, aynı zamanda büyükbaş hayvan besihanelerinin gübre ve atıklarının aynı şekilde yer altı sularına ve bulunduğu bölgedeki toprağın tamamen kirlenmesine neden olması konuları ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Ayrıca bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletmektedir. Bu etken de yaşadığımız toplumda insan hayatına büyük bir etki demektir. Kostikli yemiş, kostikli zeytin, mumlu portakal, mumlu elma ve hormonlu çilek yemek istemiyoruz.  Bu konularda panele katılacak olan değerli hocalarımız geniş kapsamlı bilgilendirmelerde bulunacaklardır' dedi.

 

HABER: TURGAY KONURALP

 

Bakmadan Geçme