Sağlık çalışanları 2 günlük greve çıkıyor

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikası Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş) çatısı altında bulunan Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet...

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikası Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş) çatısı altında bulunan Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası(Genel Sağlık-İş), 1 ve 2 Ağustos günlerinde sağlık emekçilerinin iş bırakacağını açıkladı.

Yaptığı grev açıklamasında 19 sendika ve 2 aile hekimliğinin bir araya gelerek Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu'nu kurduğunu belirten sendika, bu 21 demokratik kitle örgütünün 7. dönem Toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde greve çıkacağını belirtti.

Örgütler sağlıkla şiddetin önlenmesine yönelik yeni tedbirleri, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yemek giderlerinin kurum tarafından karşılanmasını, yıllık izin ve hastalık raporlarından maaş kesintisi yapılmamasını, sağlık sektöründe eşit işe eşit ücret ilkesinin benimsenmesini, personel eksikliğinin giderilmesini, aile sağlığı çalışanlarının 1,5 olan tavan ücret katsayısının üçe çıkarılmasını, sağlık çalışanlarına 24 saatten fazla üst üste nöbet verilmemesini, sendikal örgütlenmeyi kısıtlayan %2 barajının kaldırılmasını ve sağlık çalışanlarının uyguladığı şiddetle mücadele amacıyla bir kurul kurulmasını talep ediyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme