Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Üst Üste Müjdeler Geldi

İlacın belli bir hasta grubu üzerinde oldukça etkili olduğunu ve bu hastalığın uygulanacağı kişilerle ilgili planın...

İlacın belli bir hasta grubu üzerinde oldukça etkili olduğunu ve bu hastalığın uygulanacağı kişilerle ilgili planın yapıldığını söyleyen Koca, planın yakında uygulamaya geçeceği müjdesini verdi. Bunun yanı sıra özellikle nadir görülen hastalıklar için İstanbul'da bir özel hastane açılacağını söyledi,

'Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız.' diyen Koca, bunların yanı sıra 80 yaş ve üzerindekiler için sağlıklı yaşam merkezleri kurulmasının planlandığını ve bu merkezler için yönetmelik yayımlandığını söyledi. Plana göre 80 yaş ve üzeri her 250 kişinin başına bir yaşam merkezi, iki hemşire, bir sekreter düşüyor.

Bu merkezlerin amacının bir sağlık sorunu ile karşılaşan, reçeteye veya rapora ihtiyacı olan yaşlılara bu konularda hizmet etmek olduğunu söyleyen Koca ayrıca bu merkezlerden, uzaktan sağlık hizmeti ile bu kesimin sorunlarını çözüm olacağını söyledi; 'Gerektiğinde bu hastalarımız için hastane randevuları dahil tüm işlemleri takip edilecek. Kişi, sağlık sorunu yaşadığında o birimi arayacak. O birim gerektiğinde hastayı evinde ziyaret edecek, gerektiğinde hastanede refakat edebilecek. Bu uygulama yeni başlıyor.' dedi.

Yine Koca'nın söylediklerine göre deneme amacıyla 3 ilde uygulanmış olan aile diş hekimi uygulaması, Türkiye çapında yaygınlaştırılacak. Bu plana göre yaklaşık 10.000 kişiye bir aile diş hekimi düşecek. Proje dahilinde 8000 ve 10.000 arası diş hekimi istihdam edilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme