Sade et kavurma tarifi
İşte size nefis bir et kavurma tarifi: Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı taşıma et Yarım çay bardağı...
İşte size nefis bir et kavurma tarifi:
Malzemeler:
- 1 kilo kuşbaşı taşıma et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Baharatlar (isteğe bağlı)
Yapılış:
- Bir tencereye 1 kilogram kuşbaşı doğranmış eti alın. Etler suyunu salana kadar karıştırarak pişmeye bırakın.
- Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
- Tencereye dörde bölünmüş bir adet kuru soğan ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Etler orta ateşte yaklaşık kırk dakikada aromayı hapsedecektir.
- Damak tadınıza göre yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın ve ocağı kapatarak pişirmeyi tamamlayın.
- Kavurmayı dilediğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin kimyon, kekik gibi baharatlar kullanabilirsiniz. Damak zevkinize uygun olarak baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Lokum gibi yumuşacık pişen kavurmanız artık servise hazır!