Rusya Ukrayna’daki Hedefleri İmha Etti, Savunma Bakanlığı Açıklama Yaptı

Rusya, Ukrayna’daki Eylemlerini Açıkladı: Hedefler İmha Edildi Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna’da gerçekleştirdikleri saldırılara ilişkin...

Rusya, Ukrayna'daki Eylemlerini Açıkladı: Hedefler İmha Edildi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'da gerçekleştirdikleri saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Konaşenkov, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Dnipro askeri havaalanındaki hedeflere havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle grup saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırının hedefine ulaştığını ve belirlenen tüm nesnelerin imha edildiğini ifade etti.

Ayrıca Konaşenkov, Donetsk bölgesinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir Mi-8 helikopterinin Rus hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü ve Herson, Zaporijya ve Donetsk bölgelerinde 17 Ukrayna insansız hava aracının vurulduğunu aktardı.

Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna'da 428 uçak, 235 helikopter, 4 bin 262 insansız hava aracı, 424 hava savunma füze sistemi, 9 bin 257 tank ve zırhlı araç, 1100 çok namlulu roketatar, 4 bin 881 obüs ve havan topu, 10 bin 379 özel askeri aracın imha edildiğini paylaştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme