Rezan Epözdemir: “Yahudi mayasız ayini kişisel görüşüm değil”

2009 yılında Münevver Karabulut isimli genç bir kızın cesedi, parçalanarak valizlere ve bir gitar kılıfına koyulmuş...

2009 yılında Münevver Karabulut isimli genç bir kızın cesedi, parçalanarak valizlere ve bir gitar kılıfına koyulmuş biçimde bir çöp konteynırından çıkmıştı. Cesedin boynundaki v şeklindeki kesikler, sırtında toprak bulunması ve üzerinde birden fazla erkeğin spermi bulunması, kızın sadist bir ayin sırasında öldürüldüğü iddialarını gündeme getirmişti. Katil zanlısı Cem Garipoğlu uzun bir süre firari durumda bulunmuş, ardından polise teslim olmuştu. 2014 yılında Cem Garipoğlu'nun cezaevinde kendisini asarak intihar ettiği iddia edilmiş, fakat konuyla ilgili ortaya çıkan çeşitli iddialar sonucu cezaevinden kaçırılmış olması ihtimali gündeme gelmişti.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmayacak

Cem Garipoğlu'nun kardeşi Sakine Garipoğlu'nun sosyal medyada Münevver Karabulut'un kanının bulunduğu koltuğun üzerinde çekilmiş aile fotoğrafını, oyuncu Nilperi Şahinkaya ile fotoğrafını ve boynunda v şeklinde açılmış bir makas olan ikonik bir heykelin fotoğrafını paylaşması, cinayeti yeniden gündeme getirmişti. Cem Garipoğlu'nun kaçırılmış olması ihtimaline karşı mezarının açılması için yapılan talep de reddedilmişti.

'Yahudi mayasız ayini, kişisel görüşüm değil'

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir geçtiğimiz gün Fatih Altaylı'nın programında konuk olmuş, Yahudiler arasında yapıldığı söylenen bir ayinden söz etmişti. İddiaya göre Garipoğlu ailesi Yahudi'ydi ve kimi Yahudiler arasında 18 yaşına gelmiş bir erkek, gelenek olarak erkekliğini ispat etmek için Yahudi olmayan ve bakire bir kızı öldürmeliydi.

Epözdemir, programda yaptığı açıklamadan sonra farklı çevreler tarafından Yahudi karşıtlığı ile eleştirildi. Bugün Twitter'da yaptığı paylaşımda Epözdemir, ayinin kişisel görüşü olmadığını, mahkemenin gerekçesinde tartışılan iddialardan biri olduğunu söyledi.

Paylaşımında Epözdemir, 'Adli tıp'ta, kollukta ve yargıda yaşanan skandallar, tehditlere ve manüplasyon çabalarına rağmen verilen hukuki mücadele, mezarın açılmasına ilişkin hukuki sürecin tartışılması gerekirken, kişisel görüşümü ihtiva etmeyen mahkemenin gerekçesinde tartıştığı iddialardan biri olan ayin iddiası üzerinden konuya yaklaşmak manidar ve düşündürücü. Okuduğunu ve izlediğini anlayamayan, linç kültürünü egemen kılan bu bakış açısı çok üzücü.' dedi.

Adli tıp'ta, kollukta ve yargıda yaşanan skandallar, tehditlere ve manüplasyon çabalarına rağmen verilen hukuki mücadele, mezarın açılmasına ilişkin hukuki sürecin tartışılması gerekirken, kişisel görüşümü ihtiva etmeyen mahkemenin gerekçesinde tartıştığı iddialardan biri olan…

— Rezan Epözdemir (@rezan_epozdemir) August 13, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme