Rektör Kelleş: 'Öncelikli hedefimiz 6 Şubat öncesini yakalamak'

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, matbuat mensuplarıyla ortak araya gelmiş olarak sorularını cevapladı. Adıyaman...

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, matbuat mensuplarıyla ortak araya gelmiş olarak sorularını cevapladı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, 2023-2024 bilimsel niteliği bulunan senesinde yaşama geçirilecek projeler, icraat ve üniversitesinin mevzi sarsıntısı sonrası hali karşı bilgiler verdi.

İslami bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda açık ortak katlımla meydana gelen görüşmede Prof. Dr. Kelleş, kısa, itidalli ve derinlemesine vadede yapılması müstelzim programdan bahsetti.

6 Şubat depremlerinin Adıyaman Üniversitesinde asıl hasara illet bulunduğunu kaydeden Rektör Kelleş, rüçhan hedeflerinin eğitim-öğretim ve fiziksel açıdan 6 Şubat öncesini yakalamak bulunduğunu söyledi.

Adıyaman Üniversitesinin 6 Şubat depremlerinin akabindeki bulunan hali karşı bilgiler vererek başlamış bulunan Rektör Kelleş, 'Üniversitemiz içerisinde toprak meydan Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi ve personel lojmanlarımız (A ve B Blok) asıl hasarlı durumdadır. Merkezi Derslikler, Rektörlük Binası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Konservatuvar itidalli hasarlı durumdadır. Az hasarlı bulunan Eğitim Fakültesi A ve B-Blok, Mühendislik Fakültesi, Merkezi Laboratuvar, İslami İlimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Enstitü Binası, Deney Hayvanları ve Kreşin onarımı tamamlanmıştır. Teknik Bilimler MYO, İdari Mali İşler Hizmet Binası ve talebe Yemekhanesinin ise onarımları bitmeme etmektedir. Ayrıca, Khta Meslek Yüksekokulunun değişiklikler işi eksiltme sürecindedir' dedi.

6 Şubat depremlerinin arkası sıra ister atama gerekse de istifa ve aktarım biçiminde ayrılan personelden çevre etkin sayısında düşme yaşandığını tamlayan Rektör Kelleş, mevzi sarsıntısı öncesi 936 bulunan bilimsel niteliği bulunan personel sayısının 902'ye, yönetsel personel sayısının ise 527'den 501'e düştüğünü tabir etti.

Kelleş, 'Özellikle Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesi düşüncesince iri ciddiyete taşıyan bulunan Tıp Fakültemizde ise 218 bulunan bilimsel niteliği bulunan personel sayımız 199'a denli düşmüştür.

Adıyaman Üniversitesi'nin 2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına uyarınca lisans ve ön lisans programlarında yüzdelik 97,13lük doluluk oranına ulaştı. Üniversitemiz, lisans ve ön lisans programları düşüncesince YKS kılavuzunda piyasaya çıkan 2615 kontenjana 2540 mektepli yerleştirildi. Birçok kısımda kontenjanlar yüzdelik 100 doluluk oranına ulaşırken, hoppadak beş altı kısımda (Bazı Mühendislikler-Elektrik, İnşaat, Makine, Tekstil) yersiz artan saptanca sayısı 75 ad oldu. Buna göre; Üniversitemizdeki mektepli sayımız toplamda 16,449'a ulaştı.

6 Şubat depremlerinde evi asıl hasar meydan yada yıkılan ADYÜ çalışanı düşüncesince 500 taşımalık ve 300 kurma evden oluşan hayat sektörü düşüncesince kurulum çalışmalarının kesintisiz bitmeme ediyor. Personelimiz düşüncesince en önce sorunlardan bir tanesi bulunan korunma konusu üstünde hassasiyetle duruyoruz. Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri sorunlar dikkate alınarak, sonbahar devri eğitim-öğretim faaliyetlerinin Senatomuz çeşidinden tahsil edilen kararlar doğrultusunda uygulanmasına değişmeyen verilmiştir. Alınan kararlar gereği; Üniversitemizdeki medrese ve bölümlerin kılgısal yetişek müstelzim bölümleri beniz yüze, başka bölümlerin ise engin yetişek modeli ile bitmeme etmesine değişmeyen vermiş bulunuyoruz' ifadelerini kullandı.

Rektör Kelleş, matbuat toplantısının arkası sıra Adıyaman Üniversitesinde bitmeme fail emekleri durumunda belirtmek yerine gazetecilerle baş başa yerleşke sahasını gezdi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme